cafeninja Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 witam serdecznie , mam dość nietypowy problem , buduje motocykl customowy w stylu cafe racer . Chcialem zastosowac amortyzator z r6 rocznik 2008-2012 niestety jest w ramie dosc malo miejsca i amorek sie gryzie z rama i gaznikami. Czy można taki amortyzator gazowo-olejowy zamocowac pod kątem okolo 90 stopni odwrotnie czyli zbiornikiem gazu do dołu? czy będzie działał poprawnie i nie będzie to wpływało na nadmierne zuzycie elementów amortyzatora?Z góry wielkie dzieki za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 A wiesz jak one sa zbudowane? Poczytaj i sam sobie odpowiesz :) Wysłane z ElDżi Optimus Dżi :) Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cafeninja Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jak najbardziej zapoznałem się z przykładowa budową tych amortyzatorów i wydaje mi się ze nie ma różnicy w jakiej pozycji pracuja. Jednak chcialem potwierdzic swoje przypuszczenia dlatego założylem ten temat :blush:Dletego jeśli ktoś może potwierdzić moje wydumki to bardzo bym prosil o opinie jesli sie myleto o sprostowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zdaje się że Konrad zamontował właśnie amor od cebry do góry nogami w swoim sidecarze więc chyba da się. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=755540447813958&set=a.711313822236621.1073741836.100000740285907&type=1&theater Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 :) Wysłane z ElDżi Optimus Dżi :) Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Nie ma znaczenia dla sił tłumienia, warunków pracy i eksploatacji w jakim położeniu pracuje amortyzator jednorurowy (czyli taki jak praktycznie wszystkie amortyzatory centralne w motocyklach). Możesz go zamontować nawet "do góry nogami" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wingsize Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 olej nie bedzie splywal nad tlumik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi