daberek Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Witam !am jedno pytanie odnośnie zaworu YPVS. Czy jeżeli jest ustawiony na otwarty na maksa czyli na równi i jest odłączony.(Wcale nie pracuje). Motocykl ma moc i dosyć dobrą. Ma to znaczenie na spalanie ?? Kupiłem już motocykl z odłączonym silniczkiem .Proszę o odpowiedz nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Mniejsza moc przy średnich i niskich obrotach - czyli wpływ ma bo musisz czasem wkręcać go wyżej żeby jakoś tam jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Witam nie zgadzam sie z kolega wyzej normalne przyspieszenie i normalne spalanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Witam nie zgadzam sie z kolega wyzej normalne przyspieszenie i normalne spalanie!Jesli miało by tak byc to po co w ogóle robili by ten zawór? Po co komplikowali by niepotrzebnie konstrukcje i zwiekszali koszty produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanio50 Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Witam nie zgadzam sie z kolega wyzej normalne przyspieszenie i normalne spalanie!Poczytaj o charakterystyce silników 2t, zawor wydechowy jest po to żeby zniwelować strzał mocy na wysokich obrotach, czyli steruje on momentem obrotowym tak zeby linia momentu przebiegała mozliwie plasko wzgledem obrotów silnika, jak zawór dziala to silnik ma dół i ma góre jak nie dziala jest otwarty to silnik nie ma dołu a przy 8t obr. ma strzał mocy i piekielną góre, czyli nie jest elastyczny, a jak jest stale zamknięty to nie ma góry, silnik teoretynie nie bedzie wiecej palił a praktycznie bedziesz krecil moto wyzej zeby jechalo czego efektem bedzie zwiekszony apetyt na paliwo. Jak sie ktos nie zgadza ze mnią niech pisze- podyskutujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Z doświadczenia dodam że na przymknietym oknie na stałe chodz ma pyte tam gdzie mam mieć to na niższych partiach ma cholernego zmuła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi