rexonus Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Mam problem z kierunkowskazem lewym przednim, nie świecił byłem pewien że to kwestia żarówki, okazało się że żarówka jest OK. więc sprawdziłem oprawkę, nawet wyciągnąłem kabelki na krótko podpiąłęm żarówke i dalej nie świeci. Co ciekawe kiedy miernikiem sprawdzam napięcie do oprawki dochodzi. Więc dlaczego nie świeci ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 bo nie ma minusa :D Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 albo żarówka wydaje się OK a nie jest... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekV Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 podłącz nową żarówkę do gołych przewodów dochodzących do kierunku (nie do samej oprawki) Jeśli mówisz że napięcie jest na przewodach to powinna świecić tak podłączona żarówka. jeśli zadziała to rozbierz kierunek i przeczyść styki i zerknij na lutowania, na stykach możę coś zaśniedziało albo przewód się urwał albo pękł wewnątrz oprawki. Generalnie jeśli napięcie jest to usterką jest jakaś pierdoła. Napięcie mierzyłeś multimetrem ? czy próbnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 podłącz nową żarówkę do gołych przewodów dochodzących do kierunku (nie do samej oprawki) Jeśli mówisz że napięcie jest na przewodach to powinna świecić tak podłączona żarówka. jeśli zadziała to rozbierz kierunek i przeczyść styki i zerknij na lutowania, na stykach możę coś zaśniedziało albo przewód się urwał albo pękł wewnątrz oprawki. Generalnie jeśli napięcie jest to usterką jest jakaś pierdoła. Napięcie mierzyłeś multimetrem ? czy próbnikiem? Przeczytaj jeszcze raz z większą uwagą post nr 1 Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rexonus Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Problem rozwiazany, nowa żarówka zamontowana i faktycznie był problem z masą, dziwne trochę ponieważ wg mnie powinno działać bez jest przecież + i -. Teraz wszystko działa dzięki wielkie za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi