Reader Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Witam.Jakie śruby w motocyklu GS 500 obowiązkowo trzeba dokręcać odpowiednim momentem ? I jeszcze chciałem się dowiedzieć czy do mocowania zacisku do lagi trzeba na te śruby użyć kleju do gwintów, ponieważ czytałem i mówią, że dobry będzie Loctite tylko jest kilka rodzajy ( słaby, średni, mocny ), który wybrać do tych śrub ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 wszystkie śruby dokręcamy momentem podanym w manualu a kopyta zacisków możesz zakręcić na średni Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maneta Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Loctite 245(niebieski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reader Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Tego 245 na allegro coś nie widzę, a ze średnim nie będzie problemu z demontażem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ra_ Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Jeśli masz odpowiednie narzędzia, to nie będzie. Ja na samym początku próbowałem odkręcić zaklejone zaciski kluczami dostarczanymi przez producenta razem z motocyklem. Walczyłem z tym długo i gdy zauważyłem, że śruby już mocno ucierpiały, przeklinając poprzednika za użycie kleju pojechałem do znajomego mechanika. On wziął odpowiedni klucz, nasadkę i odkręcił jednym palcem, a ja najadłem się wstydu. Teraz już mam odpowiednie narzędzia. Cytuj Wysyłane z mojego PCta za pomocą klawiatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi