henio Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 WitamMoże ktos wie ile i jakiego oleju trzeba wlac do jednej lagi w FJ 1200 86r. I drugie pytanko.Motocykl po spuszczeniu na koła "siada" dosyc mocno. Ruch zawieszenia niby jest ale na moje oko jakos tak anemicznie. Myślałem o wymianie sprężyn ale nowe sa tak samo długie jak moje stare. Czy to możliwe że moje straciły spręzystośc ale nie straciły na długości.? A może brak oleju (wyciek) powodował to zjawisko? czy ktos miał do czynienia ze sprężynami YSS.? Warto to kupić? I ostatnia sprawa. Czy możecie polecić mi jakieś zamienniki rur. Moje są lekko poobijane. Słyszałem że zamieniki to straszny szajs ale cena orginałów powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Wystarczy że olej będzie stary żeby tak się działo. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Motocykl po spuszczeniu na koła "siada" dosyc mocno. Ruch zawieszenia niby jest ale na moje oko jakos tak anemicznie Moje są lekko poobijane Przez poobijaną gładź, olej będzie się sączył przez uszczelniacze ( zresztą na pewno uszkodzone) i jest go za mało,aby pracowało poprawnie. Wymiana samych uszczelniaczy nie załatwi sprawy a tylko ją uśpi.Jeśli Cię nie stać na nowe,to poszukaj używek.Ja całe przednie zawieszenie do swojej "fazy" dostałem za 5 setek razem z półkami Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Spoko tylko ile oleju wlac do tych lag? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi