filipr Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 O.k. z jednej strony masz rację a z drugiej jednak nonsensem jest doradzenia sprawdzenia sprzęta "tuż po kupnie" a tak doradziłeś... Autor nie kupił jeszcze sprzęta, więc porada lekko nonsensowna. Po co ma jechać do serwisu zaraz po kupnie skoro sprzęt niby ok i ma rękojmię? Albo robi to przed zakupem albo jak coś się ewentualnie spierniczy.... Jeszcze odnośnie rozrządu. Wymiana rozrządu jest czynnością eksploatacyjną, więc raczej nie podlega rękojmi. Czynności eksploatacyjne leżą po stronie użytkownika a nie sprzedawcy. No chyba, że sprzedawca twierdził (zapisał), że rozrząd był wymieniony a wykażesz że nie był. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Favor Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 U mnie było tak, że zakupione auto po tygodniu zgasło i nie chciało odpalić (na zimno potem palił). Czując pismo nosem pojechałem do autoryzowanego serwisu gdzie okazało się, iż padł TPS czyli pierdoła - używana do kupienia za grosze. Ale przy okazji chłopaki trochę po znajomości obejrzeli wszystko dokładnie i okazało się, że uszczelki pod głowicami są do wymiany (silnik V6) czyli już konkretna kasa. Z pismem z serwisu pojechałem do gościa, wyjaśniliśmy sobie wszystko i zwrócił mi pieniądze za naprawę uszczelek. Tak po prostu, bez kręcenia choć wiadomo że niechętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 No to Favor - dawaj namiar na komis, bo takie sytuacje to rzadkość w dzisiejszych czasach :) Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid26 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Odświeżę trochę temat.Kupiłem 1.5 tygodnia temu honde MTX 80 r2 od osoby prywatnej i tak poczytałem forum o niej bo miałem trosze problem z ustawieniem wolnych obrotów,myślałem ,że to tylko świeca bo była strasznie wypalona jak go kupowałem,świece wymieniłem a tu dalej są problemy wtedy doczytałem o luzie na wale i łapaniu lewego powietrza i to było to winne.Sprzedający zarzekał się ,że silnik jest po kapitalnym remoncie i tak też umieścił w ogłoszeniu.Tylko dlatego go kupiłem bo silnik miał być po remoncie na dotarciu i nie chciałem od razu po zakupie w nim grzebać.Jest on zarejestrowany,ja go jeszcze nie zarejestrowałem na siebie.Ile mam czasu na zwrot jego i jakie są na to paragrafy jeśli on już go zgłosił do Urzędu Komunikacji ,że go sprzedał?Zapłaciłem za niego 1800 zł i nie chce pakować kolejnego 1000 w naprawę silnika rzekomo po wymianie łożysk wału,szlifu cylindra i głowicy,wymianie tłoka i pierścieni.Co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Ile mam czasu na zwrot jego i jakie są na to paragrafy (...) przeczytaj przynajmniej wątek, w którym piszesz. mocno sugeruję również skorzystanie z wyszukiwarki i zapoznanie się z kilkoma podobnymi/ identycznymi. nitk nie będzie powtarzał n-ty raz tych sanych informacji tylko dlatego, że jesteś zbyt leniwy na samodzielne ich przeczytaniejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi