dodo9980 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam. Mam problem z przepalającymi sie żaróweczkami w kierunkach. Poprzedni właściciel wymienił w mojej Cebuli kierunkowskazy z oryginalnych na mini, przy czym zarowki rownież musiały ulec zmianie. Przy uruchomieniu kierunkowskazu migają bardzo szybko i po jakimś czasie sie przepalają. Jak mogę rozwiązać ten problem zachowując te kierunkowskazy z tymi zarowkami? Z tego co sie orientuje to po zwiększeniu oporu w układzie zarowki bedą migać wolniej. Czy to prawda i jeśli tak to w jaki sposób zwiększyć opór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 1. Kup sobie 2 rezystory i podłacz pod lewą i prawą strone. Jeden koniec do + kierunkowskazu, drugi koniec rezystora do ramy (masa).2. Albo wymień oryginalny przerywacz na taki dedykowany do kierunkowskazów LED - bez względu na obciążenie częstotliwość migania bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Szczera prawda Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodo9980 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Dzięki za pomoc. Lubie pogrzebać przy elektryce ale jestem w temacie zielony i większości sie uczę na bieżąco i z książką serwisową :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Faktem jest, ze nie powinny się przepalać niezależnie od tego z jaką częstotliwością świecą. Sprawdziłbym napięcie w instalacji czy aby nie jest za wysokie...pozdr. Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkohlm Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Witam, nie chciałem zakładać oddzielnego tematu na jedno pytanie więc zadam je tutaj. Mam w swoim moto 4 kierunkowskazy mini led po 8led w każdym, i niestety zgubiłem gdzieś klosze w tylnich 2 albo jakiś frajer mi urwał. Chcę kupić nowe (15 ledowe). Co w zwiazku z przerywaczem. Da radę? Może głupie pytanie ale nie wiem :D Pozdraawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 da rade Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi