Skocz do zawartości

YAMAHA DTR 125 PROBLEM

sasecka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dobra dzięki za odpowiedzi czkam teraz ile może potrwać taki szlif?

a jeszcze takie mógł by ktoś dać link do jakiejś fajnej końcówki tłumika??

bo nie wiem jak wpisać jak wpisuje to mi wyskakują takie po 1000zł z dyfuzorem nowe a mi chodzi o coś taniego moze być uzywane .

Edytowane przez sasecka

W dniu 11.01.2014 o 09:00, DK Motocykle napisał:
(...) wydaje mi się że autor tematu nie jest zbytnim znawcą mechaniki(...)

To tak samo jak Ty :biggrin: :biggrin:

Jeśli gdzieś wyślesz to czas z przesyłka i szlifem od 7-14 dni jak sezon to czekasz około miesiąca:/.

Końcówka wydechu nic tu nie da. Najpierw zrób remont jesli dalej będzie słabo, będziesz się tym martwił :D

W dniu 11.01.2014 o 17:21, Goofer napisał:

Nie widzialem jeszcze cr 250 z "wnetrznosciami" w dyfuzorze,maja raczej fabrycznie puste.

znowu pomyłka, chodziło mi o końcówkę wydechu :D

faken, ja juz sie nie wypowiadam :) nie mam czasu za bardzo na skrupulatne teksty :)

Cytat

Najpierw zrób remont jesli dalej będzie słabo, będziesz się tym martwił :D

świetna rada. To po co dyskusja.

odpowiedź - zrób remont :D

I tak można w sumie na wszystkie tematy związane z mechaniką gdy coś dolega sprzętowi :)

Największy w Zielonej Górze Sklep motocyklowy - DK Motocykle.

W dniu 11.01.2014 o 11:20, sasecka napisał:

ok rozkręciłem i musze kupić nowy kompklet tłok pierścienie itp.

"zregenerowanym" czyli wybebeszonym??

a nie wiek ktoś gdzie najbliżej robią szlify cylindrów kolo wadowic i jak to wygląda ze wyszlifują i dopasują tłok? ile takie coś kosztuje?

W dniu 15.01.2014 o 17:27, DK Motocykle napisał:

znowu pomyłka, chodziło mi o końcówkę wydechu :D

faken, ja juz sie nie wypowiadam :) nie mam czasu za bardzo na skrupulatne teksty :)

świetna rada. To po co dyskusja.

odpowiedź - zrób remont :D

I tak można w sumie na wszystkie tematy związane z mechaniką gdy coś dolega sprzętowi :)

Nie dość że się nie znasz, to czytać tez nie potrafisz :banghead: .Autor napisał wyraźnie że rozkręcił i tłok jest do wymiany(specjalnie dla Ciebie zacytowałem).

W dniu 26.01.2014 o 11:36, sasecka napisał:

mam już wszystko teraz pytanie czy posmarować pierścienie trochę olejem jak bd wkładał do cylindra?

i jak ustawić ten zawór wydechowy zeby był mocny szybki i zrywny ??

Chcąc ją naprawić musisz wiedzieć jak,a ta potrzebna Tobie wiedza opisana jest w serwisówce -polecam zanim coś popsujesz

Nie sztuką jest się rozpędzić.
Sztuką jest wyhamować!

W dniu 26.01.2014 o 11:36, sasecka napisał:

mam już wszystko teraz pytanie czy posmarować pierścienie trochę olejem jak bd wkładał do cylindra?

i jak ustawić ten zawór wydechowy zeby był mocny szybki i zrywny ??

tak ale takim od mieszanki 2t a co do zaworu to na nieodpalonym silniku wyregulować tak aby otwów w cylindrze pokrywał się z zaworem a wygląda to tak ypvs2_iso.jpg

i powinno być git

W dniu 26.01.2014 o 19:58, nissan556 napisał:

I na początek zalecam spokojna jazdę po remoncie z czego tłok masz Meteor, wossner, vertex ??

To bardzo zle zalecasz :D Przy docieraniu musisz robić cykle tzn. jedziesz pokojnie i full maneta przez 15-20 sek i tak duzo razy. Generalnie można mu dawać ostro tylko trzeba uważać żeby nie przegrzać, wiadomo jak tłok stanie w cylindrze to jest już lipa:/

P.S poczytaj sobie o tym dokładnie

Edytowane przez nowytzrdt