front247 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 WitamKilka dni temu jakis imbecyl ukradł mi motocykl,ale raczej go nei zdołał odpalic tylko przepchał go na sąsiednią ulice i tam pozostawił na parkingu,motocykl odnalazłem generalnie nie ma zadnych strat oprócz przeciętych kabli od stacyjki,próbował go palić na krótko i choć jest to banalnie proste to mu się nie udało,tyle ze namieszał w moim moto troszeczkę.Dziś robiłem diagnoze i chciałem go odpalić żeby dojechac do garazu i zrobic z tymi kablami ale okazało się że główny bezpiecznik 30 A przy aku jest spalony,po wymianie,i odpowiednim skrecenieu kabli od stacyjki motocykl załączył swoje systemy,okazało się że wszystko działa(swiatła,itp),chciałem go odpalić ale po wciscieciu guzika INJECTION nie załącza się pompa paliwa,tak jak to zawsze było...no i moto nei chce odpalić,sprawdzałem bezpieczniki przy owiewce,wszystkie sprawne,przekaznik pyka a pompa stoi.Teraz pytanie czy jest jakiś bezpiecznik np. przy pompie,lub gdzies indziej oprócz tych przy owiewce i tego głównego przy aku? Przekaznik z tego co widze sprawny.Jaka może być jeszcze przyczyna ze pompa nie podaje?.Dodam że przed kradziezą motocykl zawsze chodził wzorowo i nigdy z niczym nie miałem kłopotu.Przesledziłem serwisówkę (diagram elektryki),i niestety nie wiem co odpowiada za pracę pompy czy jest po drodze jeszcze jakiś przekaznik czy bezpiecznik...i w ogóle jak się dostać do pompy?Słyszałem że można ją sprawdzić na krótko,tylko jak sie tam dostac..Dodam że moto nei posiada alarmu,ani nżadnych przeróbek w instalacji.Rozrusznik oczywiście kręci.Motocykl to gix 600 z 2002 rokudzięki z góry za pomoci pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrGlub Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Moto ma fabryczny immobilizer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
front247 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Z tego co wyczytałem w sieci motocykl ten immobilajzera nie posiada,podobno immo w stacyjce montowane były w gixach ogólnie od 2004 roku,ale głowy nie dam ze tak jest,kluczyk wygląda jakby był bez immobilajzera.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 A Ty się dziwisz dlaczego złodziej nie mógł odpalić :). Pewnie z tego samego powodu co Ty. Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
front247 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 A Ty się dziwisz dlaczego złodziej nie mógł odpalić :). Pewnie z tego samego powodu co Ty.Tzn. z jakiego powodu? Bo ja go nie znam,motocykl dzien przed kradzieza no i zawsze ,wczesniej odpalal bez kłopotu.Jesli znasz powód niemocy to będe wdzięczny:).pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Prawdopodobnie immo odcięło dopływ paliwa. Trzeba podłączyć pod kompa. Ale lepsze to niż utrata moto. Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
front247 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Ten motocykl nie posiada immobilajzera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 No to nie wiem, czary jakieś :). Dzwoń do dealera. Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 są błędy? 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
front247 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Nie miałem pojecia ze tu mozna odczytywać błędu ECU,wizualnie na wyswietlaczu nic nadzwyczajnego sie nie wyswietla.,wiec mysle ze nie.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Odczytywac mozna po odpowiedniej procedurze ze zworka, ale teraz chodzi o to czy pali sie kontrolka FI?pozdr. Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
front247 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 nie pali sie. Czy np jak jest padnieta pompa lub moduł ECU to wykaze błady? czy trezba je sprawdzac inaczej czy są sprawne?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 smigaj z nim do mechanika, pompa nie padla od kradziezy, cos jest nadal nie podlaczone lub polaczone nieprawidlowo.pozdr Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
front247 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Problem rozwiazany dzięki...amerykańskiemu forum suzuki...otóż motocykl ma wbudowane proste zabezpieczenie przed kradzieżą,nie da się go odpalić nie usuwajac tego zabezpieczenia.Motocykl już odpalony i wszystko pięknie smiga ,nawiasem mówiąc kod błedu C-42 który zdiagnozowałem to jest kod nazywany,,zabezpieczenie przed kradziezą,, - oczywiście w potocznym znaczeniu.Z wiadomych względów nie będe opisywał tego zabezpieczenia,kto jest zainteresowany znajdzie w sieci sam. dziekuję za pomoc i pozdrawiam Edytowane 12 Grudnia 2013 przez front247 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 tak myślałem, że to to. Czyli jednak błąd był :rolleyes: 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi