rybex Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Witam Możecie pomóc zebrać mi informacje o różnicach w EGS 200 i EXC 200 z 1999r ?Nie kótrzy piszą że brak różnic , że tylko tak do 2000 KTM nazywał po prostu te motorki Inni za to mówią że te motory są dławione, mają blokady itp Kupiłem EXC 2001 okazało się sprawdzając VIN dzisiaj po dwóch tygodniach że to EGS 1999r Dlatego mma dylemat czy sądzić się i oddawać motor czy zostawiać bo za wiele różnic nie ma w EGS a EXC pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 miałem takie moto i z tego co wiem jedyna róznica to przedni zawias i tylny wahacz, wrzuc fotkę tego moto bo ja miałem cos takiego i poszedł właśnie gdzies na południe chyba w okolice Sandomierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybex Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 http://img03-otomoto.sogastatic.pl/M3830822_1.jpg zdjęcie z tamtej aukcji co kupiłem, właśnie wziąłem go z okolic Sandomierza może akurat ten Twój :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 to może być EXC ale poniżej 2000r, tak jak wyżej jjanak pisał inny wahacz, inne lagi.Ile dałeś? Z tym oddaniem to nie takie proste,trzeba było chociaz fotki poogladac jak wyglada 2001 rok, teraz to "popij wodą" :/ Postrasz chociaz tego co Ci sprzedał bo i tak sprawa nie warta świeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) tak to "mój", widzę, ze za duzo to na nim nie najezdzili, pogoniłem go rok temu i był na tych samych oponach, wtedy kat byl ok 50mth po kapitalce silnika i wszystko inne tez było ogarnięte, oczywiście sprzedający powiedział ci ze w cylindrze jest tuleja? no chyba ze zmienił cylinder, ale wątpię( bo jak nie mieli 30zł na boczek...)- jeśli jest wygrawerowany na cylku znaczek motor techu to tuleja, a co do rocznika to była tam dziwna akcja bo mi wychodzilo po vinie ze to 2000r ale na bank jest to EGS taki jak w 99r Edytowane 14 Listopada 2013 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybex Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Upierał się ze tam jest nicasil dałem 5200 Dobrze Jjank Ci ten motocykl chodził? Gdzie kupowales tłoka do tej tuleji? Były tam jeszcze jakieś wady? Czyli moja wtopa czy do przeżycia? Opony Michelin z 2012r Zamówiłem dzisiaj tłoka w intrrcars wiseco mam mu robić szlifa i go wkładać Słuchaj ty pisałeś na umowie 2001 z nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 a masz znak motortechu cylindrze?mi sprawował się dobrze, w momencie sprzedaży wszytko cykało, jak na tamte lata to był cacy, ale to stary motor i sporo rzeczy podmeczonych, mechanizm zaworu, gwinty itpz wad to był tlok do wymiany bo mial cały sezon za sobą ale jeszcze pewnie by polatal ze 30mth, regulacja przedniego zawiasu słabo działala, tylny amor tez się kończył o czym informowalem opony były praktycznie nowe masz je do tej pory ja nie pamiętam czy w ogóle pisalem z nim umowę, ale napewno nie wpisałbym tam rocznika 01 tylko 00 lub 99, sprzedałem go ok rok temu, moze na początku grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybex Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 tłoka wsadzałeś może A selekcje ? i pod to Ci robili szlifa ? bo takiego tłoka tam znalazłem, mocno wykończonego chyba mam właśnie wybite logo motortech ale sprawdze dokładnie dzisiaj jak bede u mechanika ogólnie to wielkie dzięki za pomoc :) a i podstawowe pytanie ODBLOKOWYWAŁEŚ GO ? czy on nadal jest zablokowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 wstawiałem tuleję i tłok nominalny wossnera, korbę proxa i wszystkie łożyska w silniku, do tego poprawili mi plaszczyzny karterów i rózne pierdołki, membrany itp w ASO kata, w zimie 2011/12,nic nie wiem o zadnych blokadach w tym modelu, moc miał taką jak powinien kiedy się wkręcał, tyle ze często wymagal regulacji,ogarnij ten sprzęt, lej do wahy pełny syntetyk i bedzie lotoł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi