BLACKY4 Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 w swoim Sporcie mam zebatke 23 na przodzie i 48 tyl,z lancuchem oczywiscie Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek hd Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 w swoim Sporcie mam zebatke 23 na przodzie i 48 tyl,z lancuchem oczywisciewitam. w zwiazku z tym mam pytanie ... czy sruby od puleya pasuja do zebatki tyl .. i jak z reszta?..bo decyzja juz zapadla .. ja bede mial 21/49 ..oryginalne ..pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość starydziad Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 (edytowane) Co wy się tak tego zerwanego pasa obawiacie, mamy dwa sporty i jakoś się jeszcze żaden pas nie urwał :huh: .Co innego jak się montuje cylindry większej pojemności np 1,6 to bym wymienił na łańcuch.Ale przy waszych 60 kucy po co.Nie masz syfu na kole, cichy napę itd. Edytowane 4 Lipca 2014 przez starydziad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 (edytowane) sruby pasuja,nie wiem,ktory rocznik Twojego Sporta,chodzi mi o oslone pasa,czy ja zostawisz do lancucha,czy nie?a takze o podnozke pasazera?poniewaz w roznych rocznikach sa inne rozwiazania co do tegopod tylna zebatke bedziesz musial dac dystans,sa takie oryginalnejezeli chodzi o przednia,to w zaleznosci od tego jaka bedziesz mial,jezeli plaska,to tez musisz dac dystansa jezeli taka jakby tloczona z wypustem,to nie Edytowane 4 Lipca 2014 przez BLACKY4 Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek hd Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 (edytowane) sruby pasuja,nie wiem,ktory rocznik Twojego Sporta,chodzi mi o oslone pasa,czy ja zostawisz do lancucha,czy nie?a takze o podnozke pasazera?poniewaz w roznych rocznikach sa inne rozwiazania co do tegopod tylna zebatke bedziesz musial dac dystans,sa takie oryginalnejezeli chodzi o przednia,to w zaleznosci od tego jaka bedziesz mial,jezeli plaska,to tez musisz dac dystansa jezeli taka jakby tloczona z wypustem,to nierocznik 2001 jesli bedzie pasowac oslona to zostawie i podnozek tez o ile to bedzie mozliwe .....przednia jest jak by tloczona jak piszesz.. a tylnia to juz wiem ze dystans .....jesli by to jaka grubosc tego dystansu...?? lub gdzie tego szukac jesli nie bede mogl dorobic .....OK juz sie zorientowalem jaki ten dystans...i grubosc to okolo 5mm ........ jak dadza dodstep do tokarki to wytocze...ostatecznie poszukam i kupi sie ... :) Edytowane 4 Lipca 2014 przez marek hd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 (edytowane) podnozek pasuje w Twoim roczniku,w moim 2006 nie pasowal,trzeba bylo przerobic,oslone nieco obnizyc z przodu musialem,bedzie potrzebna spawarkado tego,jezeli sie zdecydujeszten dystans 5mm moze byc niewystarczajacy,ale sa tez ciensze,mozesz dolozyc do tego cienki jeszcze,ja tak zrobilem,o ile pamietam,ewentualnie,gdybys nie znalazl tej cienszej,mozna zastosowac odpowiedniej grubosci podkladki np.ze stali nierdzewnej,o odpowiedniej srednicy( na poczatku,mialem takie,pozniej zmienilem,przy okazji zmiany tylnego kola na alu)do przedniej zebatki tez zobaczysz,czy trzeba cos podlozyc,tak,aby zachowac bezpieczny dystans,no i lancuch musi isc rowno,to w zasadziewidac golym okiem,pamietaj,ze sruba przedniej zebatki ma lewy gwint,to by bylo na tyle Edytowane 4 Lipca 2014 przez BLACKY4 Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek hd Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 podnozek pasuje w Twoim roczniku,w moim 2006 nie pasowal,trzeba bylo przerobic,oslone nieco obnizyc z przodu musialem,bedzie potrzebna spawarkado tego,jezeli sie zdecydujeszten dystans 5mm moze byc niewystarczajacy,ale sa tez ciensze,mozesz dolozyc do tego cienki jeszcze,ja tak zrobilem,o ile pamietam,ewentualnie,gdybys nie znalazl tej cienszej,mozna zastosowac odpowiedniej grubosci podkladki np.ze stali nierdzewnej,o odpowiedniej srednicy( na poczatku,mialem takie,pozniej zmienilem,przy okazji zmiany tylnego kola na alu)do przedniej zebatki tez zobaczysz,czy trzeba cos podlozyc,tak,aby zachowac bezpieczny dystans,no i lancuch musi isc rowno,to w zasadziewidac golym okiem,pamietaj,ze sruba przedniej zebatki ma lewy gwint,to by bylo na tyledzieki //tak z tym lewym gwintem pamietam...... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi