bosky75 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Witam to mój pierwszy temat więc jeżeli napisze coś co nie powinno być tu napisane, proszę o wyrozumiałość.jak w temacie potrzebuje sprzęgła do mojej tski ponieważ to które mam sprawia mi trochę problemów a mianowicie przy wciśniętym sprzęgle na biegu koło w powietrzu się kręci a na ziemi motor gaśnie. nie jestem pewny czy do wymiany są tylko tarcze czy całe sprzęgło. dopiero zaczynam przygode z motorami więc nie znam jeszcze całej mechaniki. proszę o pomoc i o ewentualne linki. P.Smoje suzuki jest 6-cio biegowe chłodzone cieczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow878 Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Witam kolegę, próbowałeś może naciagnąć nieco linkę od sprzęgła? Z tego co pamiętam, przy dźwigni sp przyrzęgła i raczej silniku na lince powinny być śrubki regulacyjne - sprawdź czy to coś pomoże. Dźwignia pracuje luźno? Jak coś to chętnie mogę pomóc, bo sam miałem TS-kę, tyle że starszą wersję chłodzoną powietrzem (ERK) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosky75 Opublikowano 30 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 cześć.Linka była regulowana ale to nic nie pomogło nadal szarpie przy wrzucaniu biegu z luzu, a w powietrzu koło dalej się kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 zdejmij dekiel z lewej strony gdzie jest mechanizm wciskający sprzęgło,tam znajdziesz idący przez cały silnik popychacz-taki pręt 5-6mm średnicy ok 20cm długi,prawdopodobnie się skrzywił,wyprostuj jak jest krzywy i śmigaj dalej Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosky75 Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 nawiązując do poprzedniej wypowiedzi zdjąłem dekiel wyjąłem pręt ale był on prościutki, a co do linki to nie to bo gdyby była to linka nie było by żadnej reakcji przy regulacji a gdy pociągnąłem ją raz za mocno to nawet bez wciskania sprzęgło było bo na biegu nie jechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi