chudy_bdg Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 miałem glebę na moim GSXF-iepękła kapa oleju - olej wylał sie na jezdnię (normalna kolej rzeczy)nowa kapa zamówiona - olej kupiony ostatnia wymiana była w maju (4 miesiące temu) filtr oleju ma również 4 miesiące teraz gdy wleje nowy olej to wymieniać też filtr czy spokojnie można zostawić tamten filterek??nie chodzi mi o mega oszczędności ale nie chce też wydawać bez sensu pieniędzy proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 raczej nie czas a dystans jest ważniejszy jaki zrobiłeś na tym filtrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy_bdg Opublikowano 10 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 koło 1500 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 LINKA na tacy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy_bdg Opublikowano 11 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 LINKA na tacy ;)Mam tą serwisówkę. Dupa blada. Nie ma tam takich informacji.Jest za to bardzo cenna informacja w dziale wymiana oleju:Należy stosować wyłącznie oryginalny filtr oleju SUZUKI. :) Chodziło mi bardziej o opinie jakiegoś mechanika, co robi w takim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 (edytowane) Żydzisz 20zł na filtr oleju? Daj spokój...A co jeśli teraz w filtrze oleju masz bagno i jest słaba jego wydajność ?Lubisz mieć przytarte panewki w głowicy z braku słabej wydajności pompy oleju? Nie dość że Twój silnik chłodzi tylko olej i trochę wiatr, to jeszcze nie chcesz mu w tym pomóc :) Przemyśl sprawę. A tak na serio to jeśli masz cud miód orzeszki silnik wierzysz przebiegowi i stanowi silnika to lej olej i ogień na każdym biegu :) Sorry że postraszyłem nie doczytałem ile KM nawinełeś na nowym filtrze. Edytowane 11 Września 2013 przez Lidkus Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 To nie jest "serwisówka" , tylko instrukcja obsługi . Znajdziesz w niej tabelkę - "Plan przeglądów " - i dowiesz się jak często zmieniać filtr oleju . Strona 45 - na tacy ;) . W serwisówce strona 1.20 . Nie ma za co . :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy_bdg Opublikowano 12 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 instrukcja SUZUKI tutaj wychodzi strona 39 wymiana oleju co 6tyś km wymiana filtra oleju co 4 lata lub 18000 przebiegu :)wg. instrukcji wychodzi na to, że po 6tyś wymieniasz olej a filtr zostawiasz stary czy w motorze czy w samochodzie z każdą okresową wymianą oleju wymieniam także filtr (w temacie jest inny przypadek)pytanie więc czy faktycznie w tym moto wymiana filtra co wymianę oleju jest konieczna (ze wzgledów mechanicznych) czy to tylko mit mający na celu wzmocnienie finansowe kieszeni mechaników?? Nie ma za co . :cool:Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Skoro producent tak nakazał to się do tego przystosuj i nie wymieniaj zrób to po 3 wymianie oleju. Co do naciągania mechaników to niestety zaczyna być normą, nie wszędzie ale większość. Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi