Gość robert73 Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Mam problem z odpowietrzeniem sprzegla, jak z hamulcami wszystko poszlo sprawnie tak po wymianie uszczelki na tloczku, wcale nie moge tego wykonac.Bede wdzieczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Jeśli uszczelka się nie podwinęła lub inne anomalie przy składaniu nie wystąpiły to weź dużą strzykawkę, odkręć dekiel zbiorniczka uzupełnij płyn a strzykawką go wyciągaj. Strzykawka i rurka igelitowa oczywiście do poluzowanego odpowietrznika. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Uszczelke sprawdalem kilka razy, podkladki aluminiowe wszystkie nowe, odkrecalem nawet przy zbiorniczku i dociskalem palcem pompka daje cisnienie i za kazdym razem nowe podkladki alu takie jak byly i nic z tego.Ide sprubowac tak ja mowisz a odsysac mam na wcisnietej klamce czy narmalnie w polozeniu martwym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 a klamka odbija do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Uszczelke sprawdalem kilka razy, podkladki aluminiowe wszystkie nowe, odkrecalem nawet przy zbiorniczku i dociskalem palcem pompka daje cisnienie i za kazdym razem nowe podkladki alu takie jak byly i nic z tego.Ide sprubowac tak ja mowisz a odsysac mam na wcisnietej klamce czy narmalnie w polozeniu martwym?Kup sobie w aptece największą dostępną strzykawkę np 20-50ccm. zakładasz wężyk na strzykawkę i odpowietrznik. Potem jednocześnie luzujesz odpowietrznik i odciągasz tłoczek strzykawki. wraz z płynem powinny pojawić się pęcherze powietrza jeśli układ jest zapowietrzony. Gdy przestajesz ciągnąć tłoczek strzykawki to zakręcasz odpowietrznik. w czasie odpowietrzania strzykawką nie tykasz klamki i kontrolujesz poziom płynu w zbiorniczku. Być może konieczne będzie kilkukrotne odciąganie płynu strzykawką by dobrze odpowietrzyć układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Dzieki poszlo wszystko tak jak napisaliscie za pomoca strzykawki, troche to zajelo bo mialem bardzo mala strzykawke. Jeszcze raz dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi