Skocz do zawartości

ETZ 150 vs. wsk 4

art
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

noo........stary nie przesadzaj , ta jawa ts 350 to musiałabyć w tragicznym stanie zeby wsk nie wziąśc , nie oszukujmy sie wsk nie ma szans ani z jawa 350ts ani ze zwykłą jawą350 , no i oczywiscie z mz 250/251 . Nie róbcie z tej wuechy jakiegos bolida !! muj kupel miał wsk 4 w idealnym stanie!!!!! ledwo 300km zrobione i fakt , mz 150 brał spokojnie ale z wiekszymi mz i z jawami miał szans.....i oczywiscie duzo zależy od kierowcy i jego umiejętności , jak trafisz na buraka to zeczywiscie mogło by to byc prawdopodobne.......pozdr

Posłuchaj mój wymiatacz bierze z miejsca ETZ 150 a nie ETZ250/251 - bo taką mam więc wiem. Jawa też z miejsca wymięka kumpel ma, TS 350 i obstaje na starcie nie mowie, że obstawia i pozostawia dym po sobie, tylko przy starcje zanim 2 dysza sie nie wlaczy w jawie co inauguruje wirem w baku ! :P

a ja na własnych oczach widziałemja wsk odstawia normalna jawe 350, ale oczywisciena starcie bo potem wsk wymieka.

Tak stary ja też widziałem i widze jak tylko kumpel chce się brac

Najważniejszy jest start, jeżeli kotś prześpi moment startu bardzo trudno mu późnij odrobić stratę.  

Wiem co mówię bo startuję w wyścigach samochodowych, i stwierdzam że start to połowa sukcesu!!!

Tak zgadzam się !!!!

jasne , na starcie to jawe odstawia ale mz a nie wsk ....

Jak juz to 250/251 a nie 150, i wsk 4 tez !!!

.... załuzmy ze scigam sie z motocyklem który ma wolny start np. beiegnąc i ile czasu bedę wygrywał ?? hyab nikt sie nie sciga na dystansie 10 m ??

Nie przesadzaj z tymi 10 metrami tylko puknij sie w główke

a dobry kierowca znający jawe odstawia mz 251

a tu to dałeś czadu, no to szukaj !! ja mam 250 wpadaj do Łukowa i się bierzemy.!!!

Pozdro

Bardzo prosze bez takich tekstów

Pipcyk

Gość joserodo

Dyskusja wydawa mi sie smieszna ale coż poradzić.

pomyś ile metrów drogi pokonasz zanim zmienisz z 1 na 2 z 2 na 3 i tak dalej

Jak umiesz zmieniac biegi to zajmuje ci to ułamek sekundy

a dobry kierowca znający jawe odstawia mz 251

a tu to dałeś czadu, no to szukaj !! ja mam 250 wpadaj do Łukowa i się bierzemy.!!!

Suche dane techniczne z katalogów obu firm:

Jawa 25 - 27 KM vs MZ ~21 KM

Jawa 33 Nm vs MZ 27,4 Nm

Jawa 10 sek, do 100 km/h vs MZ 10,7 sek

Jawa 170 kg vs MZ 153 (250) 143,5 (251)

Jak chcesz mozemy sie ścignąć :P

heh ok , kiedy tylko ci pasuje ale dopiero w przyszłym roku bo musze zrobic prawko i wtedy - no problem.

zamyka ci ta mz budziki - ja sie scigałem z mz która zamyka i przyznam było ciezko ale do 80-100. za rok do zobaczenia na trasie .pzdr

ps. grzesiek pisz bardziej po polsku bo mam trudności ze zrozumieniem , wiem ze jestes nowy ( ja też tak pisałem)

Dyskusja wydawa mi sie smieszna ale coż poradzić.

gesiek20 napisał:

pomyś ile metrów drogi pokonasz zanim zmienisz z 1 na 2 z 2 na 3 i tak dalej

Jak umiesz zmieniac biegi to zajmuje ci to ułamek sekundy

Proponuje zamknać ten temat, bo zbaczasz troche mój przyjacielu

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, i pomyśl co miałem na myśli,

- czas

- droge

Zamykam swoje wypowiedzi w tej sprawie

Pozdro 4 all, nie szukam tu tematu na kłutnie bo do tego celu sa inne fora dyskusyjne :P

Gość joserodo
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem' date=' i pomyśl co miałem na myśli,

- czas

- droge[/quote']

Nadal obstaje przy swoim, że zmiana biegów jesli tylko jest wykonywana w odpowiednim momencie (obroty!!!) i odpowiednio szybko, ma najmniejsze znaczenie.

Zamykam swoje wypowiedzi w tej sprawie

Pozdro 4 all' date=' nie szukam tu tematu na kłutnie bo do tego celu sa inne fora dyskusyjne [/b'] :P

Ja również. Ale twierdzenie ze WSK 175 ccm wyprzedza na starcie prawie dwukrotnie mocniejsza Jawe mnie smieszy.

• 2 tygodnie później...

wiec tak mam wsk 175 i to bardzo przerobioną denerwował mnie gaznik to wpieprzyłem od mz 250 moja wsk ma orietacyjnie około 17KM scigałem sie z mz ts 150 na dystansie 200m asfaltu i 30m drogi prostej ale szutrowej w obu testach wygrałem z dosc dużą przewagą wiec wziołem sie za mz etz 150 ta było trudno ponieważ jej V-max jest identyczny jak w wsk wygrałem ale naprawde nieznaczną przewagą i tylko dzieki temu ze moja wsk ma wiekszą moc jednak 5 bieg w mz robi swoje. Mam taką opinie ze wsk jest lepszym motocyklem od obu 150 (wcale nie dlatego ze ją posiadam) dlatego ze jest przedewszystkim naszej produkcji i czesci do niej to groszowa sparawa jest dobra na kazdą droge mz jak dlamnie ma troche ma mikki przud. Po dobrej regulacji i kupieniu elktronicznego modułu zapłonowego jest elestyczniejsza niz mz po zmianie gaznika rewelacyjnie reaguje na gaz( doradzam nie tak drastyczną zmiane jaką dokonałem lepiej załozyc IKoV od

cz 175 mniejsze kombinacje). Pozatym lepiej jezdzic wsk 175 pozniewaz niewiel sie obstało wsk w dobrym stanie (niewiadomo dlaczego mamy mentalnosc ze z eksportu to lepsze )

Przychamuj,kolego.Nikt o CBR-ce nie pisał.Ani o żadnym większym sprzęcie(no był post o jawie :lol: ) A porównujemy tu 2 podobne motocykle o podobnej mocy i pojemności . Jakby dyskusje była typu ETZ251 vs. jawa ts 350 to tez byś protestował?? masz uprzedzenia do WSK? to się przejex kiedyś,ale na takiej dobrze zrobionej....

Hmm, ja powiem tak.. Nie możliwe jest to żeby WSK wyprzedila jawe 350.. Ponieważ tu sama pojemnosć mówi za siebie. wiec nie ma co porównywać tych dwóch sprzętów...To tak jakby inna klasa, to samo jakbyśmy porównywali malucha z samochodem po pojemnosci dwókrótnie większej. więc dajcie sobie spokój.. Lecz jeżeli chodzi o MZ, to mi się zdaje że silniki Wiatr powinny sobie poradzić z MZ..Konstrukcja MZ jest nowocześniejsza od WSK, i to zresztą widać.. WSK ma przestażały wygląd, Mz prezentuję się dużo lepiej, lecz jednak wyglad nie decyduje o prędkości, jak wiadomo WSK zawsze była i jest tanim motorem, inaczej z MZ..Ogulnie WSK jest robiona ze słabych materiałów, przez to jest awaryjna.. Lecz to nie zmienia faktu że jednak ta WSK poradi sobie z MZ...Co do jawy to ni ma szans..

PS.. tak jak ktoś napisał, wiele zależy od kierowcy..

z tym "nie ma szans" to sie moim zdaniem mylisz , jak widac jezdze jawa ale mialem tez okazje dosiadac wsk 175 w idealnym stanie i moge poowiedzeic ze do predkosci 40km/h czyli na 1. bardzo ciezko stweirdzic co bedzie sybsze czy jawa czy wsk.pojemnosc nie ma nic do rzeczy w tym przedziale predkosci(tz mam na mysli akurat te pojemnosci :buttrock: ) . jestem realista i mimo ze jezdze jawa juz 3 sezony i lubie te moto to nie wierze w wierszyki typu :"moja seryjna jawa idzie 150 ", a ostatnio na allegro widzialem 160 i zapewnienie ze na pewno zamknie szafe na 180. takie teksty przyprawiaja mnie o mdlosci :evil2: