gozdzik77 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Kupiłem motocykl R1 rn09 (pierwszy model na wtrysku) z założonym filtrem powietrza K&N i Końcówką wydechu akrapovic(tytanowy średnio głośny,przyjemny dla ucha).Zastanawiam się czy te dołożone elementy cokolwiek dają, chodzi mi o elastyczność i moc.Jeżeli jednostka sterująca pracą silnika prawdopodobnie jest oryginalna fabryczna.Motocykl chodzi dobrze zbiera się prawidłowo już z dołu.Ale nie mam porównania z takim samym ale na seryjnym filtrze i tłumniku.Czy takie modyfikacje bez Power comandera lub przestrojenia komputera mają sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Nie wiem jak w tej R1 ale np. w r6 po zmianie tłumika na arrow i k&n moc spadła o 3KM. Bez hamowni nie sprawdzisz ale raczej wątpię aby coś dał takie modyfikacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzewo Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Bez zestrojenia moto pod konkretny wydech i filtr nie będzie żadnych zmian, może Ci się wydawać że jest lepiej ale to efekt głośniejszego wydechu + placebo :) Cytuj www.moto-opinie.info - Opinie o produktach motocyklowych w jednym miejscuSklep motocyklowy Moto Opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Tak jest.. Moc może wręcz spaść bez odpowiedniego zestrojenia. Zazwyczaj jednak wydech zmienia się dla brzmienia / wyglądu a nie celem podniesienia mocy. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi