Skocz do zawartości

Suzuki V Storm 650 a BMW F 650 GS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po wielu latach braku styczności z motorami, wracam do czynnego jeżdzenia, na razie korzystam z maszyn innych osób, ale przymierzam się do kupna własnego - potrzebuje uniwersalnego motocykla ( szosa/miasto/trasy po Polsce z możliwością zjechania z głównych dróg) - przymierzam się do dwóch opcji: Suzuki V Storm 650 lub BMW F 650 GS, jak na razie bardziej skłaniam się ku drugiej opcji

Prośba do użytkowników tych motocykli o pomoc w dokonaniu ostatecznego wyboru

Z góy dziękuję

Pozdrawiam

Baryła

potrzebuje uniwersalnego motocykla ( szosa/miasto/trasy po Polsce z możliwością zjechania z głównych dróg) - przymierzam się do dwóch opcji: Suzuki V Storm 650 lub BMW F 650 GS, jak na razie bardziej skłaniam się ku drugiej opcji

I tak trzymaj, do podróży lepszy mały sztormiak. Tańszy w zakupie i w serwisowaniu, łatwiej później będzie sprzedać, gdy pomyślisz o czymś większym.

primo nie wiem, co niby ma gorszego bmw, że rzekomo utrzymanie ma być droższe

secundo opis użytkowania dość lakoniczny - znalazłem na szybko jeden temat z porównaniem obu (i jeszcze lc4), ale o obu tych modelach napisano sporo - przy okazji będziesz miał więcej propozycji, np. transalpa, który jeśli chodzi o zjazd z asfaltu będzie (poza najnowszym) o niebo lepszy od zupełnie szosowego vstroma

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Być może drogi serwis BMW to obiegowa opinia i stąd taki tekst, między innymi mój. Inna sprawa, że serwisowanie BMW w ASO na oryginalnych częściach (i to już wiem z doświadczenia) jest jednak droższe niż innych sprzętów, które również serwisowałem w ASO.

Pozdr.

F.