Pablo78 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Panowie pytanko.Jak ma się regulacja zawieszenia odb/dobicie,do zachowania się moto w terenie?Mniej więcej cos tam wydedukowałem jeżdżąc ze śrubokrętem :rolleyes: ,ale chciałbym poznać wasze opinie i spostrzeżenia.Pozdrawiam. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 zbyt szybkie ustawienie odbicia zawieszenia (REB) powoduje ze moto rzuca, łapie tzw rybę czy tam shimmy, prowadzi się niepewnie przy duzych prędkosciach, zbyt wolne powoduje kiepską trakcję,zbyt miękkie ustawienie dobicia (COMP) powoduje oczywiście dobijanie, choc jak czasami dobija to nic się nie stanie,na piachu i na miękkim dobrze jest trochę zawias utwardzic, wtedy lepiej czuje się granicę uślizgu kół,na podjazdach warto ustawic miękki zawias bo mniej podbija i łatwiej zapanowac nad moto gdy podjazd jest "techniczny" i ma kilka schodków do pokonania, na piaskowe podjazdy moze byc twardy zawias to tylko moje spostrzeżenia, ustawianie zawiasu to sprawa indywidualna, ja ciągle cos kombinuję mimo ze sporo ważę jezdzę na max zmiękczonym przednim zawiasie i czasami mam jeszcze za twardo do lajtowej jazdy chętnie poczytam co inni mają do powiedzenia w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo78 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Czyli teoretycznie wg tego co piszesz jesli tył mocno "driftuje" na dobrej gumie to mamy za szybkie odbicie tył?Fakt że lubie agresywna jazdę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster128 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Tutaj zamieściłem artykuł o regulacji tylnego zawieszenia:http://www.forum.eterrymanow.pl/viewtopic.php?t=119 Cytuj Remonty silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Mycie gaźników w przemysłowej Myjni Ultradźwiękowej. Serwisówki do Motocyklihttp://serwisowki.ubf.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi