Darekz Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Witam. Ostatnio podczas czyszczenia łańcucha zauważyłem, że na zapiętym biegu mam luz na wałku wyjściowym ze skrzyni biegów. Stąd moje pytanie czy jest to normalne, czy coś jest już nie tak ze skrzynią. Dodam, że biegi wchodzą normalnie, żaden nie wyskakuje. Moto to CBR 600 F4. Poniżej dałem link do filmiku, na którym wydać owy luz.http://youtu.be/BbH5hsIdsGQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 A co, chciałeś żeby po wrzuceniu biegu zębatka nawet nie drgnęła?Jaja sobie robisz czy co :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekz Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Nie robię sobie jaj, zwyczajnie się pytam. Nie znam się na konstrukcji skrzyń biegów w motocyklach. Wiadomo, jakiś luz być powinien zastanawiam się tylko czy u mnie nie jest za duży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Nie robię sobie jaj, zwyczajnie się pytam. Nie znam się na konstrukcji skrzyń biegów w motocyklach. Wiadomo, jakiś luz być powinien zastanawiam się tylko czy u mnie nie jest za dużyNie szukaj problemów jeżeli się nie znasz na konstrukcji skrzyni biegów.Poszukaj w necie fotek zębatek przypadkowej skrzyni motocyklowej i obejrzyj sobie ile miejsca ma kieł przesuwki w stosunku do otworu z którym współpracuje. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi