weterynarz Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Kto ma . I jakie wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Ja. Pisalem w kilku postach o tym wiec nie chce spamowac. :) Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakers09 Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Ale masz z Auto Tune? Bo tego się w Twoich postach nie doczytałem :) Cytuj http://dl.dropbox.com/u/3682198/sigpic171271_1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weterynarz Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 No napisz coś o tym wynalazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Ok.AutoMax jest z AutoTune. Kupilem caly zestaw w DE. W sklad zestawu wchodzi modul ktory zamienia OEM, sondy lambda ktore sa zamiast oryginalnych i plytka z oprogramowaniem.Montaz - prosty - wszystko opisane jak dla typowego hamerykanina - czyli pismo obrazkowe i instrukcja dla imbecyli.Z tego co pamietam bo robilem to dawno temu to po zamontowaniu wybiera sie mape wg posiadanego silnika, filtra powietrza i wydechu i sie ja wgrywa do modulu. Potem odpala sie moto i on sam zaczyna sie stroic do wymaganych ustawien. Trwa to do momentu osiagniecia przez silnik temp. pracy.Usawienia zostaja zapamietane i mozna zapindalac.Zalety - mozna ustawic wolne na poziomie innym niz sieczkarnia, silnik sie tak nie grzeje, szerszy zakres uzytecznych obrotow, wzrasta moc i to odczuwalnie, na 6 biegu da sie 60km/h jezdzic bez szarpania, modul zmienia mieszanke w zaleznosci od temp. zewnetrznej otoczenia - to niby daje ten autotune. Powiem szczerze ze nie mialem z tym zadnych problemow - niezaleznie czy na dworze 4 st czy 34 st moto zachowuje sie tak samo. Ja jestem zadowolony chociaz oczywiscie cena jest do kitu.Generalnie jak ktos sie na tym zna i chce pobawic to praktycznie w danej bazowej mapie mozna pozmieniac wszystkie ustawienia i zapisac na nowo. Mapy sa aktualizowane z tego co pamietam wiec sadze ze jak TMax wymysli jakies lepsze to wrzucaja do bazy.W USA duzo ludzi na tym jezdzi i sobie chwali - w pl - nie mam pojecia. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakers09 Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Ciekaw jestem właśnie tego AutoTune, ile to warte jest i czy faktycznie na bierząco koryguje to wszystko. Bo mapy zmieniać można na OEM-owym ECM. Cytuj http://dl.dropbox.com/u/3682198/sigpic171271_1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Wiesz to mozna tylko sprawdzic przejezdzajac z sahary na biegun poludniowy w 5 minut. Generalnie na pewno dziala lepiej niz OEM- takie moje zdanie. Nie ma tez co porownywac pierdzielniecia bo HD naprawde teraz jedzie - ja ktos lubi to 2 paki sa lajtowo do osiagniecia (jesli zawieszenie nadazy ;) ). Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakers09 Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 To, że poprawia to wiadomo bo sama mapa jest inna. Kwestia tylko czy Auto Tune "poprawia" jeszcze tą mapę w locie dając jeszcze więcej, czy to może jednak tylko marketing. Cytuj http://dl.dropbox.com/u/3682198/sigpic171271_1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Pewnie mozna by to zmierzyc jak na filmie na yt ale wtedy musisz miec podpiety laptop i zmieniac warunki otoczenia. Czyli przewesc moto ze sloneczka do chlodni. :)Inaczej to ciezko stwerdzic - niby dowodem jest caly czas rowna praca ale to wiadomo dowod subiektywny a nie namacalny. Zreszta nawet majac teoretycznie niereagujacy gaznik raczej nikt nie zmienia jego ustawien gdy temp spadnie o np 10 stopni. :) Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioHDEłk Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Wita, wszystkich po długiej przerwie ;-) Koledzy ( i koleżanki) po 3 letnim ujeżdzaniu RK od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem bobberka na TC 103 cub Screamin Eagle z thundermaxem na wydechu V&H.... I powiem szczerze kulturą pracy mało rózni sie od mojej poprzedniej sieczkarni TC 1,6 2007. Czy jestem w stanie sam cos przy tym zrobic (mam 2 lewe ręce i zmysł antymechaniczny)? Jeśli tak to jak??A może polecicie kogos z Mazur, Podlasia ew. Warszawki kto za rozsądne pieniądze będzie w stanie zrobic porządek z moto? Dzięki za info. Liczę na Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioHDEłk Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Wita, wszystkich po długiej przerwie ;-) Koledzy ( i koleżanki) po 3 letnim ujeżdzaniu RK od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem bobberka na TC 103 cub Screamin Eagle z thundermaxem na wydechu V&H.... I powiem szczerze kulturą pracy mało rózni sie od mojej poprzedniej sieczkarni TC 1,6 2007. Czy jestem w stanie sam cos przy tym zrobic (mam 2 lewe ręce i zmysł antymechaniczny)? Jeśli tak to jak??A może polecicie kogos z Mazur, Podlasia ew. Warszawki kto za rozsądne pieniądze będzie w stanie zrobic porządek z moto? Dzięki za info. Liczę na Was. ,,,,,aaaaaa to spoko.Łatwizna.Dzięki za podpowiedzi! Wiedziałem, ze na kogo to na kogo, ale na Was zawsze można liczyc.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 "...Czy jestem w stanie sam cos przy tym zrobic (mam 2 lewe ręce i zmysł antymechaniczny)? Jeśli tak to jak??..." Mario nie przeginaj - czy w ogóle wiesz co to za sprzęt na którym jeździsz? SE to nie to samo co 103", bo 103" od tamtego roku w US są w fabrycznych H-D.Co chcesz robić? przerabiać, zmieniać olej, tuningować silnik? co to znaczy "zrobić porządek" z moto? Najpierw odpowiedz Ty a później reszta, OK? Na pewno ktoś poleci dobrego fachowca... :))PSrozumiem że jesteś w stanie pełnej ekscytacji nowym sprzętęm - stąd nieogarnięcie ;)) Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik HD Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) Witam wszystkich i pozdrawiam bo jestem na forum nowy............... Temat mnie interesuje bo właśnie jestem po zamontowaniu modułu, wgraniu mapy i trzech sesjach auto mapy.Mam natomiast teraz wiele zagwozek dotychących zmian w mapach i poprawnosci funkcjonowania całości a nie chcę narazie molestować supportu z Thundermaksa. Czy któryś z kolegów wchodził głębiej w temat np: strojenie na hamowni, zmiana mapy zapłonu itp. Edytowane 24 Marca 2014 przez Magik HD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi