ViMaks Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Witam, Mam pytanie na które nie mogę znleźć jednoznacznej odpowiedzi, a mianowicie po rozgrzaniu silnika z okolicy sprzegła słychać odgłosy przypominające grzechotanie jakiegoś mechanizmu. Odgłosy ustają całkowicie po naciśnięciu sprzęgła. Podczas jazdy nie ma żadnych innych objawów, biegi nie wypadają itp. Czy ktoś miał podobne objawy? Czy czeka mnie jakaś poważna naprawa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Brzmi jak zużyty kosz sprzęgłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViMaks Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Kosz sprzęgłowy to jedna z możliwych przyczyn o których czytałem, pozostałe wskazują na zużycie skrzyni biegów, z tym że opinie są mocno podzielone :/ W jaki sposób można to odróżnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Zuzycie skrzyni nie objawia sie zadnym grzechotem, lecz wypadaniem biegow / ew trudnosciami z przelaczaniem biegow.To co masz to grzechot amora sprzegla, lub kosza sprzeglowego na lozysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViMaks Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Zuzycie skrzyni nie objawia sie zadnym grzechotem, lecz wypadaniem biegow / ew trudnosciami z przelaczaniem biegow.To co masz to grzechot amora sprzegla, lub kosza sprzeglowego na lozysku. Adamie, czy zatem naprawa tego jest opłacalana i warta zachodu?Mój mechanik stwierdził że "po takim przebiegu" (ok. 60tkm) to normalne, a naprawa może być nieopłacalna i nie warto się tym przejmować... Sam nie wiem co mam o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi