SEJUS Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Harley Davidson FXDWG 2001r Dyna silnik Twin Cam na gaźniku S&S TANDER JETWitam, mam problem. Potrzebuje porady lub jakiejś instrukcji regulacji gaźnika S&S.Bardzo duzo pali około 13-15 litrów na 100km. Ssanie się domyka, różne regulacje próbowałem i nie mogę sobie poradzić, proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) I nie poradzisz sobie bez wymiany dysz.S&S to taki gaźnik... dziwny troche jak na Europejskie mniemanie o mechanice.W Ameryce kultowy.... Tam jest taki myk, w tym gaźniku... jak sie kreci namietnie i kurwesko gwałtownie/silno srubą skladu mieszanki to dochodzi do rozkalibrowania (czyli do rozdupczenia korpusu gaźnika na amen) wtedy nie dosć, że duzo pali to nie da sie już z tym nic zrobić.Nie umiem Ci jednak wytłumaczyć jak to zdiagnozowac, bo to trochę roboty jest... nie do końca prostej. Ale generalnie stawiam na dysze... :flesje:No i pisz "nastepną razą" jaki gaźnik, ale stawiam ze to Shorty "E". Bo to są gaźniki do TC. P.S.Ani dzień dobry, ani pocałuj mnie wdupe. Od razu łapię za "gaźnik" człowieka... :biggrin:Ale na avatar to chłop ma czas.... :biggrin: i to jeszcze "kololowy". :biggrin: Edytowane 12 Maja 2013 przez fisu Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEJUS Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Gaźnik S&S "G" "Ani dzień dobry, ani pocałuj mnie wdupe. Od razu łapię za "gaźnik" człowieka"No, jak ??? Przywitałem się. :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Aaa to przepraszam...Z rana w niedziele nie jestem do końca rozgarniety... :blush: Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 U Nas też kultowe gaźniki ale nie wiadomo czemu. I nie wiadomo co z nimi robić, że ludzie nie wiedzą po co to pakują i co potem zrobić bo motÓr pali albo kulawo chodzi. Jeśli fisowe porady nie pomogą to trzeba chyba wrócić do jakiegoś bardziej cywilizowanego gaźnika i po problemie. Nadal nie kumam montowanie dziwnych gaźników do prawie seryjnych silników skoro seryjny gaźnik doskonale poradzi sobie z grzebanym silnikiem. Ale ludzie robią od dupy strony, zamiast grzebać w siniku a gaźnik stroić, zmieniają gaźnik a silnik chcą stroić... Nie rozumiem co napisałem ale brzmi kozacko. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEJUS Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zmiana dyszy głównej i bocznej pomogła :)Teraz spalanie w trasie 5l ,w koło komina 8,5lsilnik 1550 95cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekfxdl Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 dobry wieczór,a ja dopiero co wstawilem, gaznik S&S,no i jak by paliwa niedostawal,,,!kolego SEJUS podpowiedz jakie rozmiary dysz zaladowales,,dziekiaha gaznik S&S super E.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARAS Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zmiana dyszy głównej i bocznej pomogła :)Teraz spalanie w trasie 5l ,w koło komina 8,5lsilnik 1550 95caliTo dobry wynik jak na ten typ gaznika, mi tyle spalał FXR z 89r. na S&S shorty "E" no i jeszcze podstawowa żecz jaki masz styl jazdy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi