<EnDriU> Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Witam , tak jak w temacie ile razy można zrobić szlif , dokładnie jest to Yamaha RD 80 LC 2 chłodzona cieczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_MX_1994 Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 tyle razy ile jest tłoków na szlif więc pomierz sobie cylinder u tokarza idź do sklepu lub allegro znajdź trochę większy tłok i na szlifa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crovcia Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 ile razy , to zależy od motocykla , myślę że trzeba sobie pomierzyć ;d ale ogólnie to nie polecam tak robić żeby były szlif itp . bo to coraz mniej mocy ;d a ile Ty masz lat że takie mądre tezy stawiasz w tym dziale ?moderator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 ale ogólnie to nie polecam tak robić żeby były szlif itp . bo to coraz mniej mocy ;dUzasadnij proszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crovcia Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Uzasadnij proszę..więc nie ogarnam co xD no w sensie co szlif traci odrobine tej żywotności silnika odrobine ( w sensie no coraz słabsze to) akurat ja mam takie odczucie ... Wkońcu chyba nie bez powodu jest 'nominał' ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 ile razy , to zależy od motocykla , myślę że trzeba sobie pomierzyć ;d ale ogólnie to nie polecam tak robić żeby były szlif itp . bo to coraz mniej mocy ;dA wiesz w ogóle kiedy i po co robi się szlif cylindra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crovcia Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Noo ale co to ma do rzeczy bo nie rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Noo ale co to ma do rzeczy bo nie rozumiem?No właśnie takie mam wrażenie , że nie rozumiesz kiedy i po co robi się szlif oraz jakie są efekty dobrze przeprowadzonego szlifu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crovcia Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Ja rozumiem że to tak jak by źle mówię ale naprawde przejedź się na silniku po szlifie gdzie ma zrobione trochę i bez szlifu inna bajka! I tutaj to jest też mój błąd pomyliłem się z 4t trochę , pomieszalem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Z tego co wiem, to tloki robia w trzech wymiarach, moze tez byc zew czterech, ale glowy sobie za to nie dam uciac. Tak jak powiedzial przedmowca, wymierz dokladnie tlok, i sprawdz czy handel oferuje w tym rozmiarze. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Spieszę z odpowiedzią, bo dywagacje tutaj leżą. RD 80 LCII ma osiem nadwymiarów naprawczych. Nominał 49.00mm każdy kolejny nadwymiar +0.25mm i kończy się na 51.00mm. Niezależnie od rocznika. Kolega autor też mógł ruszyć bańką i wpaść na to, że silnik konstrukcyjnie niemal identyczny z DT80 i łatwo znaleźć odpowiedź. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez Shinigami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi