Raszu1 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Czołem, Szukałem na Forum, ale nie znalazłem odpowiedzi. Być może taki wątek już był (mocno prawdopodobne), lecz nie udało mi się go znaleźć. Otóż: Czy jest możliwe założenie zegarów cyfrowych (np. KOSO) w motocyklu starszego typu, w którym zegary pracują analogowo, ze ślimaka? Jak to się robi? Konkretnie chodzi mi o CBR F1,F2. Cytuj Pozdro 600cc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Tak, da się. Często montuję Acewell do starszych moto ze ślimakiem. Wtedy masz wkładkę w ślimak zamiast linki wkładka z przewodem do licznika lub magnesik w obwodzie kola montowany. Zależy co i jak współpracuje. Są też zegary które biorą sygnał z elektronicznego czujnika ze skrzyni biegów,, jeśli jest takowy, ale nie zawsze chcą współpracować np. w Hondzie, wtedy też magnesik. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Elektronika będzie działać i nie ma z tym najmniejszego problemu. Co innego na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.pawelek Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Co do zegarow koso to nie chciala mi dzialac przejsciowka miedzy zegarami a linka od predkosci. Zalozylem magnesy wkladane w sruby od tylnej tarczy hamulcowej i problemu juz nie bylo. Mam czujnik,, ktory byl elementem zestawu a ktory zalozylem na tylnym kole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi