mkoch Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) Tak ze mozliwe ze prosta wymiana uszczelki bedzie najlepszym kompromisem. A szczególnie miśków, czyli 4 uszczelek kanałów na świece, a te mają ujścia właśnie koło kolektorów. Jak miśki puszczają to olej leci w kanały świec i wylatuje koło kolektorów. Wygląda toto jakby puszczała uszczelka pod głowicą. Przy okazji warto zmienić dużą uszczelkę pokrywy Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez mkoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Dokręcać szpilki trzeba umieć a to jest drogi Adamie sztuka. W naszych realiach wymiana uszczelki trwa 3-4h robocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 W dobra porę ten temat mi się trafił :)Bo właśnie się kolegą ustawiliśmy na weekand na wymianie uszczelki pod głowicą w jajku 750, 2000r., bo też mu zaczeło cieknąć z lewej strony cylindrów od strony wydechu.Co dziwne, jak oglądałem z nim przed kupnem inną F-kę to też się pociła w tym samym miejscu... Może faktycznie tam się głowica luzuje na śrubach i wystarczy dokręcić. No nic, zrzucimy pokrywę i zobaczymy czy po ustawieniu klucz na dany moment z serwisówki śruby coś się ruszą. Jak tak to zostawiamy głowicę w spokoju do testów a jak śruby nie drgną to iestety czeka nas grubsza robota... A ja Ci podpowiem zebys sprawdzil uszczelki pokrywy zaworow od stron swiec... Kiedy olej dostaje sie do otworu od swiecy, kanal odplywowy jest tuz przy laczeniu glowicy. W praktyce to wyglada jakby olej lecial spod glowicy. Juz raz tak niepotrzebnie wymienialem uszczelke w tym motocyklu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi