max264 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Witam wszystkich forumowiczów. Mam mały dylemat. Wie ktoś dokładnie czym były pokryte w oryginale sróby? Czy był to cynk błyszczący czy też nikiel. Jako że w wolnnej chwili odnawiam Wske czas przyszedł na sróby. Dziękuje za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Większość śrub była goła i następnie malowana farbą (albo i nie). Śruby mocowania kierownicy, lampy itp były chromowane, aczkolwiek jakość tego chromu bardziej przypominała dzisiejszy ocynk. Z czysto użytkowej strony radzę stosować ocynkowane tam gdzie nie spełniają funkcji ozdobnej. Reszta chrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 I tu właśnie jest dylemat bo na wiekszosci srob znajduje sie błyszcząca powłoka przypominająca chrom, a jestem pewien o oryginalności tych śrób. Nawet nakrętki maja tą powłokę. Dlatego zastanawiam sie czy nie był to czasem cynk błyszczący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ja miałem 2 WSK-i, M06 z 1956 r i M06Z2 z 1959 r i w obu była sytuacja opisana w poprzednim poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Nie było chromu za wiele tylko tam gdzie potrzeba, jeszcze lata 50-te, czyli bieda, nie będe tu wyrokował, ale nie spotkałem się z czyms innym jak malowanie albo i nie, przy kierze to owszem, chrom, słabiutki, reszta j/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo667 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 jak było tak było,ja tam do swojej wfm-ki daję śruby z nierdzewki koszt niewielki ,za komplet z podkładkami zapłaciłem jakieś 30 zł a klasą odpowiadająśrubom 8,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi