niwox12 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Witam,Mam problem z honda cbr 1000 f z1987 roku sc21 otóż stała nie przepalana około 6,7 lat teraz jak sie do niej zacząłem dobierac okazuje sie ze nie chce zapalić . Jakby oddawala tylko na jednym garze. Po pierwszym przekreceniu nie wiem dlaczego ale zaczęło cieknac paliwo z drenazu 2prawych gaznikow wycieklo około 2 litrów. Po pól godziny nieudolnych prób wykrecilem wszystkie świece przeczyscilem ( wszystkie zalane ) wykrecilem i znowu tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Po tylu latach gaźniki do czyszczenia. Masa syfu w środku i pewnie wiele zaśniedziało. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Pierwsze od czego powinieneś zacząć to czyszczenie gaźników, w których zostało stare paliwo i które tak jak mówi Monter mogło narozrabiać. Podstawą po takim postoju byłoby wyczyscic gazniki, zmienic swiece, zmienic olej na nowy gdyż w silniku zapewne jest bagno po tym czasie, zalać nową benzyne i jesli był i jest sprawny to czekać aż zagada. Pozdrawiam Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) Zawieszone zaworki iglicowe przez co zalewa.Gazniki do wyczyszczenia, swiece do wymiany, sprawny akumulator, nowe paliwo i ruszy. Edytowane 18 Marca 2013 przez jimi11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hashman Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Ja bym jeszcze filtr powietrza zmienił. Wszak oddech też ważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi