Skocz do zawartości

Majówka 2013_Austria_Chorwacja_Czarnogóra_Albania_Turcja_Rumunia

papryyk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Uważam, że na tą chwilę za szybko jest aby jednoznacznie powiedzieć czy będzie przejezdne czy tyz nie! Zatem plan trasy jest taki jak w linku. Pewnie tydzień przed samym wyjazdem zapadną decyzje albo i po drodze :D

Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale...

http://wyprawy-patryka.blogspot.com

Jedziemy na 3 motocykle ,

Rumunia jest nieprzejezdna? To pewnie ? ewentualnie gdzie to można sprawdzić?

Mam na myśli Transfogarska i Transalpine...

Uważam, że na tą chwilę za szybko jest aby jednoznacznie powiedzieć czy będzie przejezdne czy tyz nie! Zatem plan trasy jest taki jak w linku. Pewnie tydzień przed samym wyjazdem zapadną decyzje albo i po drodze :D

Nie musisz czekać do jednego tygodnia przed wyjazdem tylko juz możesz modyfikować plan. Wiem co mowie maj za wczesnie... A na zachęte w innym terminie:

http://www.youtube.com/watch?v=baEL8Bv7Ti8&feature=youtu.be

Edytowane przez ilek

Pozdrawiam

Ilek

Już nie raz słyszałem "kolega mówił, że tam się nie wjedzie..." Ha Ha Ha... Takie "wasze" zdanie sobie darujcie.

Poniższy cytat jest odpowiedzią na Twoje sugestie - ilek :D

"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić i wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da i on właśnie to coś robi".

Już nie raz słyszałem "kolega mówił, że tam się nie wjedzie..." Ha Ha Ha... Takie "wasze" zdanie sobie darujcie.

(..)

"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić i wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da i on właśnie to coś robi".

Ten jeden.. Papryyk ma sie rozumiec.. :laugh: :icon_mrgreen:

.. pewny siebie, no i jaki oczytany :laugh: to sie chwali, rzadkosc w dzisiejszych czasach... kurde, prawie jak Zawisza Czarny :icon_mrgreen:

Chcialem w tym miejscu zapodac jakis cytat, zeby nie wyjsc na chama i prostaka, ale ktos madry kiedys powiedzial, ze jeden obrazek wart jest kilku slow, wiec..

RO_2011-1.jpg

RO_2011-2.jpg

.. tak bylo 14.06 na transfogaraskiej od strony poludniowej. Jedno skrzydlo bramy bylo uchylone, a tambylcy mowili ze mozna jechac. No to pojechalismy..

Na koncu tunelu ciemno jak w dupie - brama zamknieta. Na amen - bo zaspawana. Na szczescie furtka dla ludzi byla zamknieta za srube, ale od srodka. Czyli atakujac od strony polnocnej nawet tunelu byśmy nie zobaczyli, bo odbilibismy sie od bramy.

A okolice tejze wygladaly tak o:

RO_2011-18.jpg

.. dalo sie to ominac via parking.

Po drodze piekne widoki (probke widac powyzej :laugh:), kilka miejsc na proby sprawnosciowe typu zajete przez kamienie i drzewa 3/4 drogi za zakretem, albo _rzeka_ w poprzek drogi, 'wylozona' kamieniami, a na koncu byla niespodzianka:

RO_2011-16.jpg

Tak wiec kolego Papryyk... kieruj sie w/w cytatem o tym jedynym (doloze Ci jeszcze jeden: 'nie zabijaj duszy artysty' - tak kiedys moj kolega odpedzal 'doradcow', podczas gdy ja bylem w trakcie procesu tworczego..), atakuj, a jak juz sie przebijesz (przez sniegi i bramy) to cyknij fote - albo ew. popros kogos kto bedzie w stanie taka cyknac - z data. Chetnie sobie popatrze :laugh:

PS. Przypomnial mi sie jeszcze jeden cytat, powinien pasowac: 'z wyciągnięta szyją, rżąc radośnie, galopował w kierunku ściany...'

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS

O popatrz! Wyskoczył jareg, oj sorry piszesz się przez WIELKIE "J" - JareG. Tak to jest jak się chce nabić kilka postów. Temat Transfogarskiej został tak szybko zamknięty jak i otwarty więc trochę za późno się przebudziłeś, wyszukałeś kilka fotek ogólnie dostępnych i cwaniakujesz.

Podsumowując: Skoro piszesz co myślisz, to jeszcze myśl co piszesz :)

Wg mnie to nie są ogólnodostępne zdjęcia, tylko zdjęcia JarkaG. Wystarczy zerknąć jaki sprzęt jest na zdjęciach i jaki ma JareG w opisie pod avatarem.

JarekG gdzieś już tutaj na FM pokazywałeś te zdjęcia i utkwiły mi w pamięci :)

Papryyk - koniecznie zrób zdjęcia jak tam wygląda na początku maja i wydaje mi się, że trochę nietakt zarzucać nabijanie postów komuś kto ma ich ponad 600, mając samemu 19 ;-)

Ogólnie to trochę nie rozumiem Twojej postawy - zakładasz temat, pytasz o sugestie a jak ludzie z FM Ci doradzają (i to nie po przeczytaniu czegoś w necie a na podstawie własnych doświadczeń) to ich obrażasz.

O co kaman?

Pozdr.

F.

Wg mnie to nie są ogólnodostępne zdjęcia, tylko zdjęcia JarkaG. Wystarczy zerknąć jaki sprzęt jest na zdjęciach i jaki ma JareG w opisie pod avatarem.

Wystarczy pomyslec :laugh:

No ale czego tu wymagac od tego jedynego...

JarekG gdzieś już tutaj na FM pokazywałeś te zdjęcia i utkwiły mi w pamięci :)

Ano, ale wyzej dodalem 1-2 foty extra, ktorych wczesniej nie zamieszczalem. Moze sie komus przydadza.

Papryyk - koniecznie zrób zdjęcia jak tam wygląda na początku maja

(...)

O co kaman?

Luzik. Ja tam sie nie obrazam z zasady, bo to nic nie daje. A juz na pewno nie jest w stanie obrazic mnie kandydat na (mrozony) paprykarz, bo tak sie skonczy ta rumunska galopada na slepo.. bo przeciez wszyscy mysleli ze sie nie da, poza tym jednym/jedynym.. :icon_mrgreen:

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS

Widzę Panowie, że temat się już wyczerpał i niczego konstruktywnego nie wniesiecie do rozmowy. Zatem dzięki dla wszystkich, którzy mieli co nieco pomocnego do powiedzenia jak i dla tych, którzy pisali po to aby pisać :D

Temat zamknięty :)

E tam, od razu by zamykal.. :laugh: (to chyba w 'Misiu' bylo..)

Zupelnie jak jeden taki pijaczyna, ktory jak sie nalykal, to walil drzwiami, i darl ryja cytujac: 'koniec dyskusji'. I tak dopoki go nie zmoglo..

.. poczekamy na fotki z majowki rumunskiej i ataku na 7C i 67C.. :icon_mrgreen:

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS

• 1 miesiąc temu...

JareG, super foty......

Dołoże oprócz sugestii kolegów swoje odczucia:

Plan tak długiej traski w tak krótkim czasie, to ze swojego doświadczenia (Dookoła Europy Zach. w 16dni - ok.9500km - 1 moto) uważam, że można, ale to wymagająca gonitwa- rajd. Mało czaso na zobaczenie "czegoś". Proponuje skrócić traskę... Wiem, że do odważnych świat należy i przeżycia są, zawsze jechać można, gdzieś się dojedzie, albo nie, ale w trakcie można też zmienić plany.....

W tym roku jedziemy na krótszą majówkę ok.3 tysi razem.

Pozdrówki, czekam również na foty