kuptel Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Witam, Do gsxr 600 k4 muszę kupić zestaw "gumek" do zasisków. Niestety stare są do wymiany - połowa z nich jest przekręcona - nie wiem jak i kto to zakładał. Zaciski rozebrałem, wyczyściłem, tłoczki są jak nowe. Pytania:1) znacie jakieś dobre źródło bo np. u Jaskłowskiego na jeden zacisk zestaw kosztuje 250zł, najlepiej oryginalne suzuki2) podobno takie gumki przed zmontowaniem zacisków należy w czymś przez dobę moczyć, czy płyn hamulcowy wystarczy? z góry dzięki za info piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Za OEM Suzuki zapłacisz jak za zboże, więc nie dziw się że 250 zeta. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike.kir Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 We Wro dorabiałem takie uszczelniacze w firmie, która się zajmuje produkcją uszczelnień technicznych. Wzięli rozebrany zacisk i dorobili uszczelniacze z odpowiedniego materiału. Komplet na 1 zacisk dwutłoczkowy kosztował 35pln a cena oryginalnego coś 180. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Domyślam się, że chodzi o torowego K4, prawda? Masz na myśli tylko te najbardziej zewnętrzne gumki, przeciwpyłówki? W takim układzie olej sprawę i nie zakładaj tego. Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuptel Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Chodzi o cały komplet. Zewnętrzne "przeciwpyłówki", wewnętrzne po których suwa się tłoczek oraz oringi między połówkami zacisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 To nie wiem czy nie lepiej spróbować znaleźć komplet zacisków na allegro. A nuż się trafi ładny sprawny komplet w dobrej cenie. Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuptel Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Tylko wiesz, jak komplet jest ładny i sprawny to nie znaczy że nie będę musiał w nim wymienić gumek. Nie przekonam się puki nie zajrzę do środka niestety.Pozaostaję przy opcji zakupu gumek.... Temat do zamknięcia. Zamówiłem oryginały :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi