KUCHARZ-STA Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Witam. Panowie mam takie pytanie. Próbowałem ustawić iskre na teorie 2mm przed górnym położeniem tłoka ale jak tak ustawie to jak kopne to mozna sobie noge polamac przy odbiciu kopniaka, a na kole zamachowym nie mam zadnego znaku, kreski, nic, przelecialem ze 100 razy i nic. Uralca skladam juz 2 lata 4 miesiace, ale od roku stanolem na zaplonie :/ chce go zrobic sam ale cos nie wychodzi i szybko sie poddaje, ostatnim razem grzebalem przy nim w grudniu i dzisiaj znow jak poszedlem do garazu to mi sie szkoda zrobilo ze to jeszcze nie jezdzi. Aaa i prosilbym o jakis sposob w ktorym nie trzeba sciagac glowicy bo juz mam dobrze ustawione zawory a drugi raz moze byc kiepsko ustawic :/ z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Sprawdz jeszcze raz ile tam ma byc, bo jesli dobrze pamietam Ural ma 3mm przed GMP, polecam Parametiego, teraz przekombinował zapłony i jest ok, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Granat, zainteresowany na innym forum dotyczącym radzieckich motocykli przyznał się, że źle ustawiał zapłon bo nie patrzał w którą stronę obraca się krzywka i w konsekwencji ustawiał za a nie przed GMP. Teraz motocykl już podobno działa. W związku z tym zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi