Skocz do zawartości

Col de Sommeiller był tam kto?

tmsa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, około 3000 m.n.p.m. po szutrze są filmiki na youtubie i opisy rowerzystów, mnie interesuje czy tam można obecnie, znaczy w lecie, moto się wspiąć? może ktoś z forumowiczów tam był?

DUCATI nie są takie złe :)

• 2 tygodnie później...
Gość robert73
  W dniu 6.02.2013 o 19:28, tmsa napisał:

Jak w temacie, około 3000 m.n.p.m. po szutrze są filmiki na youtubie i opisy rowerzystów, mnie interesuje czy tam można obecnie, znaczy w lecie, moto się wspiąć? może ktoś z forumowiczów tam był?

Col de Sommeiller super sprawa zaczynasz wszystko z Bardonecchia jest tam fajne rodzinne B&B potem sa tez nastepne Forte del Jaferrau, la strada dell Assietta, il Colle delle Finestre i la via del Sale. Na towszystko powinien wystarczyc Ci jeden week. No i podstawa to dobre enduro, oraz dobre oponki. Trzeba tez bardzo uwarzac na cyklistow i quady, czasem tez mozna napotkac zamkniety szlaban, wiec radze nie wjezdzac kary jak slyszalem sa dosc wysokie.

Gość robert73
  W dniu 17.02.2013 o 17:13, foresst napisał:

jak wyleją tam kiedyś asfalt, będziemy mieli drugą transalpine :D albo Transfagaraską ;)

Watpie a po drugie zrobilo by sie zbyt ciasno, zaraz tez pojawily by sie autokary z dziadkami i zrobilo by sie tloczno jak na slynnym Stelvio.

W dniu 18.02.2013 o 21:14, robert73 napisał:

tak dla uzupelnienia wiadomosci:

Wielke dzieki za info, mam multistrade na szosowych oponach ale podejmę prubę, tylko kompletnie nie kapuje co na tym znaku pisze?

W dniu 20.02.2013 o 20:21, tmsa napisał:

Wielke dzieki za info, mam multistrade na szosowych oponach ale podejmę prubę, tylko kompletnie nie kapuje co na tym znaku pisze?

Mysle, że zakaz ruchu w lecie od piatku do niedzieli?

DUCATI nie są takie złe :)

Gość robert73
  W dniu 20.02.2013 o 20:24, tmsa napisał:

Mysle, że zakaz ruchu w lecie od piatku do niedzieli?

Dobrze myslisz pozostaje wiec albo wjechac na tygodniu lub czerwiec ewntualnie wrzesien

Edytowane przez robert73

• 3 tygodnie później...

Planuje Alpy w tym roku i tak myśle żeby może zaliczyć 3000npm, ale nie wiem czy gam rade "Viadro" 300kg i szosowe opony?????????

Gość robert73
  W dniu 10.03.2013 o 20:32, pepe68 napisał:

Planuje Alpy w tym roku i tak myśle żeby może zaliczyć 3000npm, ale nie wiem czy gam rade "Viadro" 300kg i szosowe opony?????????

Ja bym sie przymierzyl, mocy na pewno nie zabraknie, najwazniejsze zeby nie bylo po deszczu.

W dniu 10.03.2013 o 20:32, pepe68 napisał:

Pepe

W Alpach możesz się spodziewać prawie każdych warunków. W połowie czerwca na COLLE D'ISERAN

(2770 m npm) było -3 st,C i padał śnieg a w oddali zjazdowcy austryjaccy mieli trening, a już po 20 min. rozbieraliśmy się bo było +15. Oczywiście zapomnieliśmy założyć przed wyjazdem zimówek. heheheheh

https://lh5.googleusercontent.com/-OT6B7iXZiFY/UT918zHDaHE/AAAAAAAABz4/18oCZ8d1Lb8/w389-h279-p/12Marca2013

Na szybie to był lód