BeerBefore Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Witam Mam oryginalne, boczne kufry Hondy i półkę pod centralny - fot poniżej.Chcę kupić k. centralny, najlepiej bez własnej (dodatkowej) półki i podobny do bocznych.Oczywiście używany. Czy ktokolwiek tutaj poznaje ten wzór półki i wie, czy dostępne są kufry na nią?Jeśli tak, to jak ich szukać? PozdrPatryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Większość motocykli w tamtym okresie miała zestawy Krausera, tak było w mojej Diversion i tak też jest tutaj.To system Krauser K1 (pada też hasło Olympic, K1 to pewnie oznaczenie systemu kufrów bocznych). Warto poczytać jeszcze tutaj. Szukaj kufra w takim systemie, bo raczej przejściówki z K1 na K4/K5 nie uświadczysz. Krauser nie robi takich wymyślnych adapterów jak SW-motech, choć może coś się znajdzie. Sęk w tym, że to naprawdę stara konstrukcja (strzelam, że pewnie ponad 20-letnia) i centralny kufer po tylu latach może mieć zniszczone zaczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerBefore Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Dziękuję Ci za odp, bo przynajmniej miałem od czego zacząć. Doszedłem do tego, że to model dedykowany Hondzie od H&B:http://www.quoka.de/teile-zubehoer-sonstiges/motorraeder-verschiedenes/c9986a98555672/hepco-becker-koffersatz.htmla najbliższy jest jej oryginał - Junior 40:http://www.ebay.de/itm/Hepco-Becker-Koffer-Junior-40-Liter-li-re-/130828660933?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item1e75fef0c5 Niestety nigdzie nie znalazłem zestawu, który ja mam, już nie wspominając o Topie. Puszczę mejle do Hondy, H&B i zobaczę, czy ktoś coś wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Nie chcę być złym prorokiem, ale wątpię żeby w Hondzie to mieli, a Hepco co najwyżej zaproponuje kufer na zamówienie ($$$). Zmierz rozstaw łap stelaża pod płytą centralną, może zamontujesz na tym inną płytę (albo nawet cały stelaż, jeśli nie jest oparty o stelaż boczny, np. Givi będzie kosztował poniżej 350 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerBefore Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Dziś dostałem odp od H&B: ta półka nie jest od nich i proponują zakup jakiego uniwersalnego Topa od nich.Uprzejmie, rzeczowo, nienachalnie.Honda Polska nie odpisała i nie spodziewam się, żeby komuś tam chciało się robić dochodzenie... Więc Givi mówisz?.... :)Muszę poszukać czegoś pasującego wizualnie do tych kanciastych skrzyń sprzed 2 dekad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 To poszukaj kanciastych skrzyń sprzed dekady :). Givi E460 albo podobne, zresztą jest nadal na rynku sporo takich kwadratowych kufrów. Zapytaj jeszcze u kogoś, kto handluje Krauserem, a jak nic z tego nie wyjdzie, to pomiarami dojdziesz w końcu, jaki system tam zamontować. Zastanawia mnie jedna rzecz: mimo że SW-Motech nie oferuje (na stronie) żadnych dedykowanych mocowań do NTV, a tylko same torby, to na zdjęciu jednak jest cały ten stelaż... Dziwne, może zapytaj ich o dostępność jakiegoś stelaża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Jest jeszcze nadzieja, że takie kufry istnieją :) http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/158487-sprzedam-stelaz-krauser-do-yamaha-tr1-xv-1000/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIKERX Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Ewentualnie zamiast Givii to Kappa. Ta sama fabryka a troche tansze :) Nawet jak nie znajdziesz stelaza to do tej plyty mozesz zamontowac plyty Givi/Kappa pod kufry monolock/ monokey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 aż tak bardzo uparłeś się na ten centralny kibel?skoro masz boczne to myślę, że dodatkowo "wór" byłby bardziej praktyczny w podróżach, np. łatwiej z przytroczeniem namiotu/karimaty itp Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-2211 Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Shad Sh-40 jest taki bardziej kwadratowy...w używce sie tarfia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerBefore Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 parcia oczywiście nie mam, bo tak też jest dobrze: karimata, namiot i tak nie wejdą nigdzie ale na garnek czasem by się przydał (a nawet 2)poza tym często wygodniej jest sprawnie wypiąć 3 skrzynie i przenieść, niż bawić się w wory, itp wiadomo, zależy od rodzaju podróży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Jak już zauważyłeś, najbardziej zbliżony będzie H&B Junior, Shad też pewnie nie gryzłby się za bardzo, ale do SH-40 nie wejdą 2 kaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi