Shinigami Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Jeśli tam faktycznie są cewkofajki a nie cewki jak mi się wydawało to proponuję przełożyć miejscami 4 z taką która na pewno nie zdycha. Znam taki problem z autopsji tylko, że ja mam dwa cylindry. Na mierniku wszystko było fajnie ale z temperaturą zwyczajnie przestawały działać. EDIT - Luzy i tak trzeba zrobić. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Shinigami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierny10 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Mam zapasową cewkofajkę to przełożę i sprawdzę luzów nie sprawdzałem, jest to dla mnie ostateczność, chcę najpierw wykluczyć wszystkie inne ewentualności. Zwalić pokrywę zaworów w tym sprzęcie to trza troszkę powalczyć, więc jak już zostaną tylko luzy do sprawdzenia to pewnie go oddam do speca na regulacje dobra panowie chyba mamy sukces założyłem zapasową cewkofajkę na ten 4 garnek i odpalił na wszystkie mała jazda próbna i póki co chodzi dobrze.....na wszelki wypadek jeszcze go nie składam tylko przetestuje tak parę dni i zobaczymy co będziePrawdopodobna przyczyna - walnięta cewkofajkadzięki wszystkim za zainteresowanie i pomoc ( sporo się dowiedziałem) dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 no to fajnie że się udało ale jak nie wiesz jak wyglądają luzy to i tak sprawdź lub oddaj mechanikowi na wiosnę, nie czekaj aż usłyszysz głośne stuki lub co gorsza na podparcie zaworu bo naprawa może się okazać bardzo droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierny10 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) :dry: trzeba odświeżyć temat tak jak pisałem wymiana cewkofajki pomogła.... na dwa dni. pojeździłem nim troszkę do roboty bez owiewek, chodził dobrze, aż w piątek musiałem go zostawić pod robotą ( Śnieg mnie zaskoczył jak naszych drogowców :wink: ) stał tam aż do niedzieli. Pojechałem po niego odpalił elegancko na 4 garkach a w połowie drogi do domu znowu zaczął kuleć. Dojechałem do domu do szopki go wyciągam fajkocewki a tam w gniazdach woda na 1 i 4 garku. Zalało go i nie chodził na tych garach. Wysuszyłem go i znowu pracuje normalnie choć tak jakby jeszcze nie idealnie. Czy ten sprzęt naprawdę aż tak boi się wody? To co teraz mam jeździć tylko w ładną pogodę? :banghead: przecież jak poskładam owiewki to w deszcz też się tam dostanie woda. Co sądzicie?, znów świece wymienić i pilnować by się tam woda nie dostała? Edytowane 28 Stycznia 2013 przez wierny10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Masz źle uszczelnione cewkofajki a konkretnie te gumy które przylegają do głowicy ale z drugiej strony ja mam to samo. Po prostu leje się tam woda i nie bardzo jest co z tym zrobić. Możesz wspomóc się olejem do filtrów (gęsty, klejący i hydrofobowy) albo jakimś silikono podobnym czymś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierny10 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 to pewnie ten sam olej znalazłem w kostce od regulatora napięcia :dry: spróbuje, już nie mam sił do tej padaki trza było zostać przy r1 :wink: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Nie wiem jak to wyglądało ale do kostek to powinno się używać contact spray ale polscy mechanicy zawsze wiedzą lepiej i pchają tam wazelinę, towot i inne badziewie. Nawet sam wymywałem smar miedziany z kostek przy kierownicy po pewnym handlarzu z legionowa (oby synek więcej motocykla nie chciał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi