Skocz do zawartości

BAŁKANY maj/czerwiec 2013

_Pablo_
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

po chu... wam nawigacja!!!! wyprawa wtedy straci swój smaczek przygody , gdzie się podzieją te nerwy przy odnajdowaniu drogi , szukaniu zaginionych miejsc lub uczestników , no ja się pytam GDZIE ?! :sad:

niestety musze zgodzic sie z Micim. Jak bysmy mieli navi w Rumuni to w zyciu takich pieknych szutrow bysmy nie znalezli, a z drugiej strony w Bukareszcie fajnie by było mieć taka zabawke bo błądzenie po miescie w 40 C to była nikła przyjemność:)

Przyda sie jak będziemy gonić czas lub szukać konkretnego campingu. Zawsze miejsce w kufrze sie znajdzie zeby "nie psula smaczku" codziennie :D

MICI GoPro już opanowales ?

Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ...

2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )

2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )

2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni )

MICI GoPro już opanowales ?

Niestety "czarny bohater " powiedział : Chcesz mieć film super jakości ? to k*rw.. zmień ten stary komputer na nowy bo nie obrobisz obrazu , kup nagrywarkę blureja i przynieś do domu nowy telewizor !!! Na dzień dzisiejszy to se mogę w połowie wykorzystać zabawkę a i tak jest zajebist..

Nieważne , ważne żebyś nagrywanie opanował :D bo teraz to Ty będziesz nadwornym kamerzysta :-) swoją droga to fajny film możemy nakręcić z 2 kamer jakbyśmy poszli ze sobą na czołówkę :D Ja muszę kupić jeszcze 2 uchwyt do kasku żebym mógł zamontować kamerke do tylu. Fajnie by to wyglądało jakbym jechał pierwszy i kręcił to co za mną a Ty z końca co przed Tobą :D

Tylko muszę przetestować czy na kasku będzie dobrze czy lepiej do motocykla. Do przodu to nagrywa tam gdzie patrzysz a do tylu będzie odwrotnie tzn. patrzysz w prawo to nagrywać będzie to co z lewej . Ale tutaj to mi bardziej chodzi aby sfilmowac grupę od przodu jak im sie "michy śmieją " :D

No cuż..... kolega to był informatyk, to chyba wiedział co robi :biggrin: A na Ukrainie spotkaliśmy się z drogami prowdzonymi równolegle, może to ogłupiało GPSa

Pablo, muszę nawinąć do siostrzeńca, on jest dość dobry w te klocki, tak że powinien dać rady wgrać jakieś konkretne nawi :rolleyes:

@Cienekban87 takie podejście to mi się podoba "jak będzie mniejszy fundusz " to chętnie z wami pojade, a jak nie to polece w kosmos :biggrin:

oj tam oj tam, sie pomyliłem troszkę, ale bardzo bym chciał tym razem z Wami sie bujnąć, żałuje, że poprzednim razem dałem ciała

@Mici ja swoją nawi schowam głęboko i mam zamiar jej użyć tylko naprawdę w skrajnej okoliczności :biggrin:

Pablo, przykręcając kamerkę do moto musisz się liczyć z dużymi drganiami bo to przecież V dwa gary dają ogromne wibracje .

Ha już widzę Miciego jak ogarnia kamerką grupę, zwłaszcza jadąc z przodu ha ha ha toż to jemu pożądny teleobiektyw by był potrzebny

zeby kogoś uchwycić w kadrze :biggrin: no jeszcze jest możliwość uwiązać go łańcuchem by zbytnio się nie oddalał albo w nocy zepsuć mu moto

żeby tak nie zapi.....ł

Edytowane przez wajzer

co do nawi to fakt, mozna ją przecież zawsze schować i wyciągnać tylko w ostateczności

a jak juz się spotkamy na spotkaniu organizacyjnym, mozemy podzielic całą trase na odcinki

i każdy z nas będzie odpowiedzialny za przygotowanie map na swój odcinek drogi

w ten sposób każdy bedzie mógł sie wykazać w roli przewodnika :D

każdy bedzie mógł sie wykazać w roli przewodnika :D

czytaj wabika na niebieskich pogromców szybkiej jazdy

PS Wajzer z daleka łatwiej będzie wszystkich złapać w obiektywie :biggrin:

Edytowane przez MICI

Ale z kamerami nie łapią . Sprawdzone :D

..to jest kilka motocykli w te samą strone wakacji. Więc może jakieś konkrety :) byłem na południu dwa razy i chętnie jeszcze pojade ( bez Grecji -jest nudna )

Macedonia, Albania ( 80km typ. górskiej drogi ) Montenegro, Chorwacja i do Wawy. W takiej kolejności proponuję :)

co taka cisza w temacie ? Nie udawajcie że pracujecie nad trasą :D