Dariusz Dyduła Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Witam. Mam problem z silniczkiem zaworu wydechowego bo nie działa i moje pytanie jest takie jak można sprawdzić taki silniczek jakie powinny być napięcia na kablach jak go podpiąć na krótko bo nie wiem co jest uszkodzone czy silniczek czy moduł sterujący tv-78 a nie chce kupować czegoś zbytecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 (edytowane) Jaki rocznik? http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2321867.html Edytowane 16 Listopada 2012 przez rafael Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnuc Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Miałem podobny dylemat w CR 250 2003 i zrobiłem następująco:1. Ściągasz manuala2. Rozpinasz wtyczkę silniczek - modół3. Patrzysz na manuala na który styk podać "+" a na który "-" (zobrazowane rysunkiem, także jeśli nawet nie ogarniesz angielskiego to powinieneś dać radę, jest także podane napięcie jakie trzeba podać), po tym zabiegu silniczek powinien przesunąć się w jedną stronę (do oporu), następnie zmieniasz polaryzację i powinien zadziałać odwrotnie.Jeżeli tak się stanie to silnik jest OK.W przeciwnym razie należy podejrzewać sterownik. Aby to zweryfikować postępujesz następująco:1.Patrzysz na manual i podpinasz omomierz na styki przedstawione w instrukcji (przy odkręconej manetce gazu) i odczytujesz wynik, który podany jest prawdopodobnie w omach porównujesz stan rzeczywisty z instrukcją.2.Następnie powtarzasz to samo przy zamkniętym rolgazie - porównujesz wyniki i już wiesz wszystko. A potem to już tylko ALLEGRO i zamawiasz co trzeba :)Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Dyduła Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Rocznik to 1997 malowanie 98 dzięki za odpowiedzi muszę znaleźć teraz manuala a ktoś słyszał lub wie jak zrobić układ do odblokowania moduł tv-124 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnuc Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Jak tam kolego, ogarnąłeś temat zaworu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zidi Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Tak kolego ogarnąłem ten zawór jest spalony moduł silniczek działa.Dariusz Dyduła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi