Sabatoni Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 witam wszystkich mam problem z yamahą fz 750 gdy jest ciepła nie chce odpalic trzeba z 15 sekund krecic nieraz odpali odrazu .zawory regulowane cisnienie ok gazniki tez synchronizowane cewki wymieniane i nie wiadomo o co jej chodzi.czekam na odpowiedzi pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 zmierz dokładnie ciśnienie w cylindrach Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabatoni Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 cisnienie ma dobre bo wymienialem pierscienie tloki cylinder ale przed wymiana mial cisnienie 6 atmosfer 8 i palil tak samo. i kopci tez przy 10 tysiacach lekko ale przy 11 do 12 to chmura niezła. Pozdrawiam moze kopci to przez uszczelniacze zaworowe motor 28 lat a nie wiem kiedy byly wymieniane. ale z odpalaniem to odpaczatku tak mial jak go tylko kupilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 a może gniazda zaworowe nadpalone ? lub zawory ssące nie trzymają i nic nie da wymiana pierścieni Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabatoni Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 glowice oglądalem nic takiego nie bylo widac ladne są gniazda zawory tez docierane i nie przepuszczaja ladnie sie domykaja sprezanie prawie 11 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Jeżeli jak twierdzisz luzy zaworowe są OK i rozrząd ustawiony prawidłowo to znaczy, że masz problem z gaźnikami Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabatoni Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 a dopiero mi sie pezypomnielo na walkach sa kola zebate i one sa odwrotnie zalozone ktos przelozyl wczesniejszy wlasciciel jakis.. taki mechanik (samochodowy) nie motocyklowy moze nie ma racji mi mówil ze nie robi to róznicy ale caly czas tak mysle moze to jednak to i dlatego kopci i slabo pali mozliwe?Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 a dopiero mi sie pezypomnielo na walkach sa kola zebate i one sa odwrotnie zalozone ktos przelozyl wczesniejszy wlasciciel jakis.. taki mechanik (samochodowy) nie motocyklowy moze nie ma racji mi mówil ze nie robi to róznicy ale caly czas tak mysle moze to jednak to i dlatego kopci i slabo pali mozliwe?Dzięki. Akurat w tym modelu znaki na kołach są nieistotne dla prawidłowego ustawienia faz rozrządu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabatoni Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 no wlasnie ustawilem rozrzad na znak T i na znaki na walkach to myslisz ze to cos z gaznikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 no wlasnie ustawilem rozrzad na znak T i na znaki na walkach to myslisz ze to cos z gaznikami? Wpierw sprawdź ustawienie faz rozrządu. Sprawdź czy po ustawieniu wału w pozycji "T" otwory w wałkach pokrywają się z otworami w mostkach. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabatoni Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 pokrywaja sie wszystko jest ok.o to ze ciezko pali moze rozrusznik cos ma wspulnego z tym ? dzisiaj pojezdzilem i byla goraca jak odpalalem to napiecie na akumulatorze bylo 9,50.. i nie chciala odpalic a z popychu tylko tloki ruszyly od razu chodzila i tak nie palila a z pychu od razu chodzila i tak kilka razy robilem bo prawie nie chce zapalac z akumulatora nieraz udalo sie odpalic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Akumulator masz słaby albo coś stawia duży opór rozrusznikowi lub jego zasilaniu. 9.5V to niezły wynik ale najlepiej jeśli w trakcie kręcenia będzie 10V albo więcej. Poleciłbym próbę uruchomienia z kabli ale to chyba nie jest zbyt zdrowe dla motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabatoni Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 akumulator 9 ah a motor 750 pojemnosc. oporów nie ma kreci i nic go nie zatrzymuje ale nie chce palic nieraz odpali odrazu bez problemu z aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Miałem identyczny problem w pile spalinowej i pomogła wymiana świecy. A wcześniej rozgrzebywałem pół silnika i było to samo: na ciepło męka z odpalaniem i zupełny totolotek. Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabatoni Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 dzieki za pod powiedz . spróboje porzyczyc akumulatora o wiekszym napieciu i zobaczymy czy bedzie za kazdym razem palic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi