Skocz do zawartości

Kask HJC ZF-10 karlie

Rekomendowane odpowiedzi

czy tak ciężko napisać sensowną odpowiedź?Proszę o pomoc osoby które wniosą coś do tematu.Jak pisałem wcześniej,nigdzie nie znalazłem opini o tym kasku.

I mam jeszcze jedno pytanie.Z jakiego materiału kask jest bezpieczniejszy?Kompozyt z carbonu i kevralu(strzelam że ten) czy włókno szklane?

Czy możecie wypowiedzieć się również o kasku Airoh leox?Mogę go wyrwać za 400zł http://allegro.pl/ai...2767251938.html

Czy na tej aukcji nie jest wystawiona podróba czy faktycznie jest taka wyprzedaż?

Zauważ, że w najniższych cenach masz prawie same XL-ki w jakichś lewych malowaniach; to już powinno wyjaśnić różnicę w cenie. Nie łakom się na niską cenę jeśli rozmiar będzie za duży, bo to żadna oszczędność :). Jeśli chodzi o materiały, to można spodziewać się niezłego kasku (m. in. skorupa z włókna), ale miałem kiedyś inny model HJC (AC-11) i dwa egzemplarze w tym samym rozmiarze leżały zupełnie inaczej - więc MUSISZ przymierzyć bo albo kupisz za duży, albo niepasujący na Twoją głowę (nie każdy model leży każdemu, niby oczywiste ale warto pamiętać).

"Marines" to tylko wersja kolorystyczna, ale widocznie w tamtym sklepie pozostało tylko to malowanie ze standardowego S900, który jest już modelem nieprodukowanym. S900C, zwany też S900 Comfort ma pompowane policzki, przez co można go lepiej dopasować do twarzy. Ten model jest jednak dostępny zaledwie od paru miesięcy. Pomysł z pompką zerżnięty od Scorpiona, w ostatnim czasie stosowany też w paru modelach HJC, również Sharka a nawet Nitro (!). Wszystkie te produkty łączy jednak tandeta wykonania tego elementu, bo zdejmując policzki trzeba rozłączyć wężyki, co skutkuje utratą szczelności (Scorpion ma ten system zupełnie zabudowany i nie można tego popsuć). Jeśli szukasz taniego kasku, to S900 będzie niezłym rozwiązaniem (podobnie Caberg V2R), a jak coś lepszego to Scorpion EXO-1000. Ten HJC też niegłupio wygląda (jeśli chodzi o parametry), ale sprawdź to na głowie.

• 2 tygodnie później...

Jednak ten shark odpada ponieważ w Lublinie nie ma sklepu który oferuje ten kask.A po za kask ma rozmiar XL więc i tak byłby na 100% za duży,a bez przymiarki nie kupię.Zostaje mi w tylko LS2 F384 w malowaniu czarny mat albo czarny połysk...Opinie na temat tego kasku są pozytywne.Podobno w swojej kategorii cenowej jest najlepszy.Może ktoś z was posiada ten kask i mógłby się o nim wypowiedzieć?