-piotr- Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 WitamMam pytanie. Kupiłem ostatnio skuter i na razie nie przerejestrowałem go na siebie. Czy jeżdżąc na DR poprzedniego właściciela (bezterminowe badanie techniczne) mogę wykupić sobie OC (skończyło się) i jeździć legalnie? Jak ktoś wie bardzo proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muminek1971 Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 możesz wykupujesz OC na siebie i na skuter ja mam OC w Warcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Mleczko Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Masz miesiąc na przerejestrowanie od daty na umowie, więc... A OC jest ważne, jeśli poprzedni właściciel nie wycofał składki, nawet po przerejestrowaniu. Bezterminowe badanie techniczne od 2010 jest nieważne, skutery muszą jeździć na przeglądy. Więc - nie możesz jeździć legalnie, tak czy siak. Edytowane 18 Października 2012 przez Michał Mleczko - dziennik kosztów na spritmonitor.deMoja Honda CB250N na Autocentrum.pl - ZAPRASZAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saladin Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Możesz jeździć tym skuterem wykupując OC na skuter (ważny jest nr ramy) i robiąc badanie techniczne na dowód poprzedniego właściciela. Jestem tego pewien bo sam w lutym kupiłem motocykl z trzema umowami i przed samą transakcja dowiadywałem się w WK o co w tym wszystkim chodzi. Pani poinformowała mnie, ze owszem jest obowiązek przerejestrowania w ciągu 30 dni, jednak nie ma żadnych konsekwencji jeśli się tej formalności nie dopełni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-piotr- Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Dzięki za odpowiedzi. Chodziło mi tylko o OC. Przerejestrowanie i przegląd to już inny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi