grucha87 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Mam taki problem podczas jazdy ok 50 km.h to w mojej yz450 drży kierownicy na prawo i lewo! Nie wiem co może być nie tak wcześniej tego nie zauważałem czy tego nie było chyba że opadłem z sił:)! Sprawdzalem luzy na łożyskach i czy ośka jest dobrze dokręcona wszystko wygląda ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 W zawieszenie nic nie grzebałeś? Bo złe ustawienia zawiasu własnie dają efekt shimmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 No regulowałem ale tak z miesiąc temu czyli to morze być to a co to jest " ekeft shimmy" że tak zapytam?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Lichota Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 to możę tera się coś polóźniło nie poloźniło albo kiera źle po dokręcana poprostu xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Wyząbowana przednia opona ? Lub ... jeździć szybciej :icon_mrgreen: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlikfrance Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 wymien opone i bedzie gitarrrrra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Ja obstawiam geometrię zawieszenia (ustawienie lag w półkach) lub regulację zawiasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 opona ma 3 miechy :) to chyba troszkę za szybko na kolejną wymianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Nic nie musisz wymieniać. Przyspiesz odbicie na początek o 4-5 kliki (kręcisz śrubkami rebound w strone H) Dodatkowo sprawdź czy lewą i prawą lage masz tak samo ustawioną na regulacjach, bo rozjechane regulacje mogą dawać podobny objaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 OK podziałam z regulacją dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Spróbuj poluzować ośkę przedniego koła i dolną półkę na lagach potem przedni hebel machnij kilka razy w dół skręć wszystko z powrotem i zobacz wtedy. Taki myk pomaga ustawić w odpowiednich pozycjach przednie koło i lagi.Albo zawias ci stoną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi