JaWaK Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 WITAM chciałbym dowieedzieć się conieco o JAWIE 90 już nieco widzałem w necie ... ale chciałbym się dowiedzeć coś od włascicieli lub byłych posiadaczy tego motorku ;) Od taty dowiedziałem się że miała bardzo :P bardzo ;) bardzo wysokie obroty i nieco o wyglądzie :P a chciałbym coś więcej wiedzieć ile paliła ile obrotów itd..... widziałem jej silnik na zdjęciu i nowoczesne rozwiązanie kanałów ssących ...... Prosił bym o Wypowiedzenie się o TYM motorku :mrgreen: :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 30 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 nom motorek , wymiatający widze ale nic o nim niestety nie słyszałem , jak cos jeszcze znajdziesz to daj znac :P ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 7 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2004 Jego pojemnosc to było 90 ccm?Nigdy o takim wynalazku nie słyszałem jak znajdziesz cos to miesc tu z chęcią przeczytam i sie donaukuje :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jawa_skuter Opublikowano 14 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2004 ja raz spotkalem kolesia na hybrydzie- jawa 90 z silnikiem od wski, jeździl na tym po glogowskim motocrossie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 14 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2004 jakie mi to widmo jak niedawno taka na allegro byla do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schutzstaffel Opublikowano 16 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2004 właśnie zadne widmo ... mój kumpel ma taką tylko narazie nie jeżdżącą i troche niekompletną, ale sztuka sie liczy ... podobno to mały zap******acz jest ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 16 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2004 U mojego znajomego stoi w garażu taka, kiedyś chodziła a nie wiem jak teraz. Coś kiedys mówił ze sprzedałby ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Znalazłem Dane techniczne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie fabryczne tylko z UŻytkowania ......................... TOSZTO JAPONIA AAAAAAAA ( dodam że miała 6 biegów :twisted: :buttrock: :buttrock: )1 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Tosz To nejdĂšležitĂŹjšĂ: VĂ˝kon: 9,5k / 7000 ot./min KroutĂcĂ moment: 10.2 Nm Max. rychlost: v jednom 120 km/h (s vĂŹtrem v zĂĄdech i pøes 130 :o) ) ve dvou 90km/h po rovinĂŹ > 65km/h v kopcĂch Spotøeba: podle stylu jĂzdy - "tak jak se mĂĄ jezdit" >>> okolo 3.5 l/100km - "sportovnĂ jĂzda" >>> tak 4.2 l/100km Co mĂĄ tahle devadesĂĄtka navĂc? 12V/5Ah akumulĂĄtor + spĂnacĂ skøĂòka na patentnĂ klĂè Blinkry + kombinovanĂ˝ pøepĂnaè na øidĂtkĂĄch, zelenĂŹ podsvĂcenĂ˝ tachometr ElektronickĂŠ dobĂjecĂ relĂŠ ---> stejnosmĂŹrnĂ˝ elektrickĂ˝ rozvod 120W alternĂĄtor ElektronickĂ˝ pøerušovaè na blinkry ZkrĂĄcenĂĄ nĂĄdrž z MZ ETZ 150 PlastovĂŠ blatnĂky ChrĂĄnièe na ruce NovĂĄ silonovĂĄ (ne gumovĂĄ !) pouzdra v zadnĂ kyvce PråškovĂĄ barva (vypalovanĂ˝ lak) ZadnĂ stupaèky Cenu bych si pøedstavoval tak okolo 12.000,- ale myslĂm, že se urèitĂŹ dohodneme. K motorce dĂĄm ještĂŹ nĂĄhradnĂ motor + novou sadu lanek + rĂĄfek s plåštĂŹm + nĂŹjakou plechaøinu + pøednĂ vidlici + pĂĄr drobnostĂ. No nie 120 km/h z 90 poemności aha tata muwił .że ak pod górke podeżdżał gostek to tak jak dzisiaj gościu crossem ........ aaaaaaa DEVIL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 30 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2004 Ja słyszałem że tego było mało w polsce. Kidyś widziałem cos takiego na allegro za 800zł w stanie idealnym ale bez dokumentów. Słyszałem że takie cuś miało niezłe kopyto :> już sobie wyobrażam jak to paliło 3.5l/100km :mrgreen: ja obstawiam że pochłaniało około 5..... niemozliwe żeby w tak wysilonym silniku wysokoobrotowym było tak małe spalanie :banghead::P (dodam że mój tuningowany ogarek 200 w jeździe z pasarzerem spalał okoł 4 :crossy:) 120km/h 90cm3 to wcale nie jest problem :crossy: teraz to tyle da się wyciągnąć z 50cm3 bez problemu :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareki007 Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 U mojego znajomego stoi w garażu taka' date=' kiedyś chodziła a nie wiem jak teraz. Coś kiedys mówił ze sprzedałby ją.[/quote'] Witam!Jestem posiadaczem Jawy 90 Roadster, miałem na niej wypadek i szukam części. Przeczytałem, że Pana znajomy ma taką, minęło już trochę czasu, ale pytam czy ma ją może jeszcze? Byłbym zainteresowany kupnem. Proszę o odpowiedź ([email protected]). Pozdrawiam Piotr Jarecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Widzialem takiego sprzeta :P Podobno skopiowane z japonczyka jakiegos i dlatego tak szybko sie produkcja zakonczyla ;) Z dziwnych zeczy(jak dla mnie) to gaznik nie idzie bezposrednio do cylindra tylko w karter silnika :eek2: :mrgreen: :o :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareki007 Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Co do gaźnika to fakt, idzie w krater. Czy wzorowali się na japńczyku - tego nie wiem ale jak na tamte lata i tak małą pojemność to się nieźle zbiera (lekki wał) no i ponad 100 km/h jedzie, mi się udało na płaskiej drodze do 110 km/h ją rozpędzić (wg. jej licznika). Niby były dwie wersje Cross i Roadster, ale ja widziałem tyle różnych w tych dwóch, np. inny bak, kierownica, przednie amortyzatory, błotnik, itp. moim zdaniem, najładniejsze były te na ekspotr (takia jak ja mam :P ;) ) w ogóle super motorek, mam nadzieję, że w miarę niezawodny bo moja ma dopiero 16 tys. km, ja na niej zdobiłem może ze 3 tys, reszta ojciec i dziadek i jak narazie wszystko gra. Jak wyremontuję to jadę na wycieczkę, mam nadzieję, że już tego lata!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Ładny lakier zrobic, odzykowac, pare akcesoriow i mozna jezdzic zawsze i wszydzie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareki007 Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Sorry za odkopywanie starego tematu ale może kogoś to zainteresuje: JAWA 90 ROADSTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi