rogigor Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Hej, Dopiero co zakupiłem hondę CB500 z 96. Wczoraj sobie pojeździłem nią trochę i żadnych problemów nie było. Dzisiaj jednak trochę z dziewczyną po osiedlu pojeździłem i dałem jej na chwilę siąść na moto. Zakręciła manetką troszkę mocniej i nagle z prawej strony pod tłumikiem, tam gdzie są 3 wężyki i jeden z nakrętką, wyciekło tak ze 100lm płynu chłodniczego. Przejechałem się kawałek - ok. Zatrzymałem i podkręciłem obroty i znowu poleciało małym ciurkiem. Kolega od którego kupiłem mówił, że czasami wybija trochę płynu i że jak sprawdzał u mechanika, to mówił, że to termostat może być, ale w każdym razie nie uszczelka pod głowicą. Płynu jest trochę nad poziomem upper. Ktoś wie co to może być? A tak w ogóle to witam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 upuść płynu do prawidłowego poziomu, jak wybija dalej to sprawdziłbym czy węże nie puchną - nie chcę być złym prorokiem ale wygląda to na uszczelkę pod głowicą, zwłaszcza jeśli zapycha z wyrównawczego. Inną opcją jest nieszczelny korek ale nie dawałby aż takich objawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi