Skubi Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 Witam serdecznie! Kupiłem na Allegro koło do mojej Jawy. Cozy (ów oszust) zapewniał, że sprzedawany przedmiot to:"cale kolo czyli felga + nówka opona na niej jest, a felga stam idealny, chrom wszedzie bez rdzy !! sam chrom !!!!" Wpłaciłem kasę na jego konto. Przychodzi paczka, a w niej.... koło ze sparciałą od starości oponą, jedno pęknięcie ma szerokość 5 cm i jest widoczne nawet z odległości 2-3 metrów. Felga, po zamontowaniu koła do Jawy, okazała się krzywa. To chyba nie jest stan idealny? Napisałem do gościa, że mnie oszukał i żądam zwrotu pieniędzy. On jednak nie poczuwa się do odpowiedzialności i uważa, że wszystko jest w porządku. Czy z takim frajerem można coś zrobić, zgłosić to do Allegro. Chciałbym spowodować zablokowanie mu konta, ale nie wiem czy pojedynczy gość jest to w stanie zrobić... Kara musi być! Priorytetem jednak jest odzyskanie forsy. Tutaj mam prośbę do Was, czy moglibyście wywrzeć na gościu presję poprzez wysłanie do niego maila i napisanie do niego coś w stylu " Oszukałeś człowieka, sprzedając starą oponę i krzywą felgę. Zwróć pieniądze, oszuście. W przeciwnym razie brać motocyklowa zawita do ciebie." ;) W każdym razie mam na myśli to, aby frajer odczuł, że zadarł z niewłaściwą osobą i wtedy może zmięknie mu rura i uzna że lepiej dla niego będzie jeśli zwróci forsę. Jego adres :arrow: [email protected] Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Nikt chyba nie lubi być oszukiwany :P P.S. Wiedziałem żeby nie zabierać się do zakupów przez net bo to kupowanie kota w worku ale coś mnie podkusiło :? I jeszcze facet ma 270 pozytywów i tylko jeden negatyw. A tu taki ZONK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 Już mu wysłałem maila z prośbą/groźbą zobaczymy czy odpisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 Wyslalem mu @ :P I grzecznie poprosilem o zwrot kasy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 27 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 ok a skąd gość jest?masz do niego jakiś tel czy cos ? Gościu se jest normalnie z Krzyża Wlkp.Mam nr do niego ale poczekam na jego odpowiedź poprzez maila. Na neta ten miły pan wchodzi raz na 3 dni więc czeba nieco poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
youcek Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 Mail poszedł :-)) p.s starałem sie być kulturalny ;-)Po przeczytaniu tego, 3 razy sie zastanowie zanim kupie coś na allegro :smile2: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebJaw Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 Wysłałem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 tez mam nieprzyjemnosci zwiazane z kupnem telefonu ktorego jeszcze nie otrzymalem...jest ktos z okolic Opola (dokladnie Gąbinek) ?;) predzej czy pozniej do niego dotre ale jakby byl ktos kto ma blizej to bym sie cieszyl... sorry za off-topic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 27 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 sorry za off-topicWyślij maila do Cozy'ego to zapomnimy o tym :lol: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierun Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 Ja rowniez wyslalem :P Co do ilosci jego pozytywow, to dziwna sprawa... Moze ukradl to konto komus i teraz chce zarobic na oszukiwaniu ludzi. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zooq Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 możesz wszystko zgłosić do administratora allegro i oni ścigną gościa. kumpel kiedyś też został oszukany na allegro... napisał do nich, gościa ścignęli. potem oddał znajomkowi kasiore i jeszcze w dupe go pocałował. :mrgreen: pozdrawiam i powodzenia!! ;))))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacza Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Kupiłem u kolesia głowicę do TSy i napisał, że jest super itp. Ja bym powiedział, dobry- bo była poobijana komora spalania.Zaraz wyśle do gościa maila, mam jego gadu jak coś ;) i dane.Mam nadzieję, że odzyskasz kasę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz M. Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Ode mnie też dostał nieprzyjemny liścik :mrgreen: Nie nawidze oszustów.Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 28 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Dzięki wszystkim za wsparcie duchowe i mailowe ;) Kara musi być!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 na Allegro jest taka opcja jak ubezpieczenie, polega to mniej wiecej na tym, ze allegro zwraca Tobie kase, a kolesia potem sami scigaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENDI Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 poszedł do niego "miły" meilik takze ode mniepozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi