jazenek Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Witam. Po kilkudniowym postoju spływa mi olej ze zbiornika , Gdzieś czytałem o tym ale teraz nie mogę znależć informacji,. Może ktoś podpowie mi co z tym problemem począć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 (edytowane) Jasne.Musisz zregenerować pompę oleju.Konkretnie: trzeba zregenerowac zawór zwrotny pompy.Kulka jest zuzyta lub/i gniazdo w korpusie wyrobione.Nie pomyl tylko zaworów zwrotnego z przelewowym. Przelewowy jest OK. Do roboty jest zwrotny.Kup sobie zestawik do EVO po roku '92. Bo starsza pompa jest ciut inna.Jakbys miał problem z dostępnością tego zestawu to o ile dobrze pamietam, mam jeszcze jeden taki na półce. Edytowane 4 Września 2012 przez fisu Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazenek Opublikowano 4 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Dzięki. Zawór zwrotny to ten dalej pod przewodem olejowym ? I jeszcze pytanie ile kosztuje ten zestaw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 (edytowane) Moze inaczej Ci to opisze...Interesuje Cie duża śruba na srubokret.Sa trzy. Jedna w korpusie silnika i dwie w pompie. Ciebie interesuje ta w pompie ale znajdujaca się nizej. Nad nia znajduje sie przewód odpowietrzajacy a nie olejowy tak gwoli ścisłości.cena zestawu Jamesa to 75,- Edytowane 4 Września 2012 przez fisu Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazenek Opublikowano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Dzięki. Tak też myslałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazenek Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 A może ktoś podpowie mi jaki jest patent żeby wyjąć kulkę. Nawet magnes nie pomaga, męczyłem się z nią godzinę i nie mogę jej wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Wydmuchaj kompresorem, tylko pilnuj zeby nie poleciała w kosmos. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazenek Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Dzięki. Lepszy magnes i samo wyskoczyło. Kulka wygląda ok. bez żadnych śladów , gniazdo też wydaje się bez wżerów , rozciągnąłem trochę sprężynkę , może to coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Na oko tego nie zobaczysz, tak samo jak nieszczelnych zaworów w głowicy silnika. Dopiero po próbie wychodzi co i jak. A jesli oliwa spływała to nie bylo szczelne. Rób jak uważasz, ale jeśli masz pompe na stole to lepiej ją zrobić od razu. No chyba że na silniku to rboisz to spoko, zobacz co z tego wyjdzie a jak bedzie lipa to wtedy cala pompa na stół. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazenek Opublikowano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Pompa na silniku, dla tego taka amatorka. Jeżeli nic się nie zmieni to trzeba będzie zregenerowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 (edytowane) [...] gniazdo też wydaje się bez wżerów , rozciągnąłem trochę sprężynkę , może to coś pomoże. Tego się własnie obawiałem.... to teraz wymień tez spreżyne. :wink:Dlaczego kombinujesz? To nie kombajn.Jak napisał Qurim- tego nie zobaczysz.Szkoda Ci kasy? Czy co? To naprawdę nie może być nic innego! Sprężyna się nie zuzywa!Kulka ma otwierać zawór pod odpowiednim cisnieniem. Jak ją rozciągnąłeś to cisnienie to uległo zmianie. Mniej oleju pójdzie na silnik.Nie ma co oszczędzac. Zrób sobie całą regenerację pompy. Wymień przy okazji simmer w pompie, tą nieszczęśliwą sprężynę.... i bedziesz miał świety spokój na kupe lat. Edytowane 10 Września 2012 przez fisu Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazenek Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Tego się własnie obawiałem.... to teraz wymień tez spreżyne. :wink:Dlaczego kombinujesz? To nie kombajn.Jak napisał Qurim- tego nie zobaczysz.Szkoda Ci kasy? Czy co? To naprawdę nie może być nic innego! Sprężyna się nie zuzywa!Kulka ma otwierać zawór pod odpowiednim cisnieniem. Jak ją rozciągnąłeś to cisnienie to uległo zmianie. Mniej oleju pójdzie na silnik.Nie ma co oszczędzac. Zrób sobie całą regenerację pompy. Wymień przy okazji simmer w pompie, tą nieszczęśliwą sprężynę.... i bedziesz miał świety spokój na kupe lat. Witam. Jak masz ten zestaw naprawczy to daj mi namiary jak go u Ciebie kupić (ew. też simmer). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazenek Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Pompa naprawiona - fisu dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi