karus99 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Witam, mam problem z Kawasaki GPX 750, nie da się ustawić mu odpowiednich obrotów, są albo za niskie i motocykl gaśnie albo są za wysokie, kolejną rzeczą którą zauważyłem to to, że przy odjęciu gazu obroty bardzo wolno spadają, po rozgrzaniu motocykla jest gorzej. Na początku myślałem, że to przez zniszczone gumy miedzy gaznikiem, a silnikiem, ponieważ miały dziury lecz po wymianie dalej jest to samo. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Najprawdopodobniej masz wylatane przepustnice albo w korpusie, albo na ośkach i z tąd Twoje problemy. Na odpalonym motocyklu popsikaj w okolicach gaźników jakimś plakiem lub samostertem do diesli, i zwróć uwagę wtedy na obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 polecam serwis gaźników i zaworów na początek, do tego wymiana kabli WN i powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 i zajrzyj do membran gaznikow w gpz i gpx byly bardzo delikatne... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi