Skocz do zawartości

Pielęgnacja stroju motocyklowego.

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko nie smierdzi mi kurtka jakoś szczegolnie. Ma swój motocyklowy zapach. Bielizne taermo mam z wyzszej polki. Ona nie powoduje że się nie pocisz tylko ten pot oddaje na zewnatrz czyli do kombiaka wlasnie.

Edytowane przez marcinrednose

sam wyprobowalem i potwierdzam skutecznosc tego zabiegu :lalag: :lalag: :lalag: :flesje:

Nie no luuuz :D Nie mówie, że to nie działa tylko pomysł hardkorowy :D

Bielizne taermo mam z wyzszej polki. Ona nie powoduje że się nie pocisz tylko ten podd oddaje na zewnatrz czyli do kombiaka wlasnie.

A ja mam bluzke, gacie, skarpetki z lidla i zapłaciłem 150zł około za ten zestaw i jestem zajebiście zadowolony. Kombi pachnie normalnie a bielizne wypiorę i jest luzik arbuzik. Kombi powiesze na balkonie na 2 godziny i jest jak nówka.

'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...'

Gość Gienek ST

Spoko nie smierdzi mi kurtka jakoś szczegolnie. Ma swój motocyklowy zapach. Bielizne taermo mam z wyzszej polki. Ona nie powoduje że się nie pocisz tylko ten podd oddaje na zewnatrz czyli do kombiaka wlasnie.

Tu chyba jest pies pochowany, moje termo ciuchy sa doslownie mokre

mimo tego nie daje sie to do odczucia w trakcie jazdy przy chodzeniu itd .tylko

przy sciaganiu sa jakby przyklejone :biggrin: kombik nieznacznie wilgotny

ale troche na powietrzu i jest ok. :) Termiki nie wysuszam tylko ida do prania.

Edytowane przez Gienek ST

W jednym ze sklepów motocyklowych doradzono mi "higienizer" do kasku - taki w sprayu. Rzadko z niego korzystam, bo zwykle zakładam kominiarkę, ale tak sobie myślę, że może to byłoby jakieś rozwiązanie, zamiast tych butów w lodówce :wink: ten preparat ponoć ma usuwać brzydki zapach i zabijać bakterie.

A ja mam bluzke, gacie, skarpetki z lidla i zapłaciłem 150zł około za ten zestaw i jestem zajebiście zadowolony.

Dużo ludzi chwali rzeczy motocyklowe z lidla. Z ciekawości kupiłem parę lidlowskich skarpet na moto.

Ja używam skarpet X-Socks i między nimi a lidlem jest przepaść.

Te moge polecić z czystym sumieniem.

http://www.nastopy.pl/Skarpety/M%C4%99skie/Sportowe/Motocyklowe/1909-Skarpety_Motocyklowe_X-Socks_-_Moto_Touring_Short.html

W jednym ze sklepów motocyklowych doradzono mi "higienizer" do kasku - taki w sprayu. Rzadko z niego korzystam, bo zwykle zakładam kominiarkę, ale tak sobie myślę, że może to byłoby jakieś rozwiązanie, zamiast tych butów w lodówce :wink: ten preparat ponoć ma usuwać brzydki zapach i zabijać bakterie.

Uzywałem w butach i naprawdę działa. Sprawdzało się też w kurtce, doraźnie zamiast prania :).

Dużo ludzi chwali rzeczy motocyklowe z lidla. Z ciekawości kupiłem parę lidlowskich skarpet na moto.

Ja używam skarpet X-Socks i między nimi a lidlem jest przepaść.

Te moge polecić z czystym sumieniem.

http://www.nastopy.p...ring_Short.html

Mam podobne odczucia. Z tańszych rozwiązań pozytywnie zaskoczyły mnie długie skarpety Probikera, ale X-Socks to klasa sama w sobie. Lidlowskie się nie sprawdzają i cieszę się, że nie kupiłem ichniejszej bielizny.

Do czyszczenia skóry polecam mydło płatkowane Szary jeleń a później najlepiej nawilżyć oliwka dziecięcą . tak przeprowadziłem renowację 50 letniego skórzanego kasku na którym skóra była sztywna jak kamień a teraz jak nowa . POLECAM