Skocz do zawartości

Dziwne dzwięki po przekręceniu zapłonu w 954

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam tu mianowicie taki problem z motocyklem honda cbr 954 z 2003r. Miałem nadzieję, że nie będe musiał zakładać tematu w tym dziale a jednak. Mianowicie wystąpił taki problem. Powiem krótko. Jeździliśmy sobie na kole i w pewnym momencie przy zdławieniu silnika i próbie odkręcenia manetki zabrakło mocy. Odrazu obczaiłem, że moto nie pracuje na jeden gar. Zatargaliśmy sprzęt do kumpla który mieszka niedaleko i po próbach odpalenia dalej to samo. Wkońcu pojechałem do domu i przypomniałem sobie ,ze wszystkie klucze zostawiłem w moto. Ale mniejsza o to. Wróciłem do niego po klucze i z ciekawości właczyłem zapłon i po dźwięku który wydaje pompka paliwowa wystąpiło dziwne cykanie jak na filmie http://www.youtube.com/watch?v=S26f3afVvAU

Odpaliłem moto i dalej to samo cykanie ale już zaczął pracować normalnie jak ręką odjął na 4 gary. Wiem ,że nie ma przeproś i do wymiany polecą napewno świece dla świętego spokoju. Ale rozbraja mnie ten dźwięk. Zlokalizowałem element który go wydaje i drga. To jakiś exup czy co? Nie mam pojęcia więc proszę o fachową pomoc.

link do tego urządzenia http://www.freeimagehosting.net/7cx6v

pomoże ktoś? Bo zaraz jadę do kumpla coś działać

Edytowane przez damian155

Noo , wygląda na serwo exup-u , sprawdż czy exup się rusza . Kostki posprawdzaj czy sie nie powypinały (latasz na gumie) .

Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D