damian155 Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 (edytowane) Witam. Mam tu mianowicie taki problem z motocyklem honda cbr 954 z 2003r. Miałem nadzieję, że nie będe musiał zakładać tematu w tym dziale a jednak. Mianowicie wystąpił taki problem. Powiem krótko. Jeździliśmy sobie na kole i w pewnym momencie przy zdławieniu silnika i próbie odkręcenia manetki zabrakło mocy. Odrazu obczaiłem, że moto nie pracuje na jeden gar. Zatargaliśmy sprzęt do kumpla który mieszka niedaleko i po próbach odpalenia dalej to samo. Wkońcu pojechałem do domu i przypomniałem sobie ,ze wszystkie klucze zostawiłem w moto. Ale mniejsza o to. Wróciłem do niego po klucze i z ciekawości właczyłem zapłon i po dźwięku który wydaje pompka paliwowa wystąpiło dziwne cykanie jak na filmie http://www.youtube.com/watch?v=S26f3afVvAUOdpaliłem moto i dalej to samo cykanie ale już zaczął pracować normalnie jak ręką odjął na 4 gary. Wiem ,że nie ma przeproś i do wymiany polecą napewno świece dla świętego spokoju. Ale rozbraja mnie ten dźwięk. Zlokalizowałem element który go wydaje i drga. To jakiś exup czy co? Nie mam pojęcia więc proszę o fachową pomoc. link do tego urządzenia http://www.freeimagehosting.net/7cx6v pomoże ktoś? Bo zaraz jadę do kumpla coś działać Edytowane 22 Lipca 2012 przez damian155 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Noo , wygląda na serwo exup-u , sprawdż czy exup się rusza . Kostki posprawdzaj czy sie nie powypinały (latasz na gumie) . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian155 Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Już znam prawdopodobną przyczynę. Rozebrałem ten sterownik exup i powyłamywane były te plastikowe koła zębate. Chce się upewnić czy to jest tego wina tylko czy może jeszcze coś być nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian155 Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Jeśli ktoś by miał jakiś uszkodzony sterownik to chętnie kupię koła zębate do sterownika exup 929 954 lub sam sterownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Jeśli ktoś by miał jakiś uszkodzony sterownik to chętnie kupię koła zębate do sterownika exup 929 954 lub sam sterownikWiele osób dorabia mosiężne i sprawdza się to lepiej niż ori. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian155 Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Wiele osób dorabia mosiężne i sprawdza się to lepiej niż ori. A mniej więcej ile kosztowałoby dorobienie takich mosiężnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi