Skocz do zawartości

Simson - tuning

Mafia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kup jakiś cylinder 60ccm. Jakiś sportowy tłumik. A co do wizualki t najlepiej jakis wypasiony lakier. Co do silnika to można dużo jeszcze wymieniać, ale do tego to trzeba duużo kasy mieć.

Honda CBR F4 99

http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4

W silniku : cylinder 70ccm + tłok + głowica + rozwiercanie karterów zeby wszedł. Wypełnianie wału. Zamiana gazńika na większy. Przy 70 ccm polecam od Hondy MTX 18mm. Do tego stożkowy filtr i sportowy wydech. Za to wszystko tyle zapłacisz ze lepiej było by sprzedać simsona i kupić cos lepszego.

a ma ktoś jakieś doświadczenia z cylindrem 60 ccm (tym za 85 zł) który można kupić na www.kemot.pl ? tyle kasy mógłbym przeznaczyć a nie chcę mieć dodatkowej roboty z rozwiercaniem itd. tylko założyć i jeździć (w opisie piszą że jest gotowy do założenia bez żadnych przeróbek). faktycznie jest mocniejszy? czy lepiej by było już dołożyć na 70 ccm i rozwiercanie karterów? nie chce żadnych sportowych tłumików itp. bo simsonek ma wyglądać jakby był bez żadnych przeróbek (a po założeniu 60 ccm przeróbki są chyba prawie niewidoczne)

Mam 60 ccm i powiem ci ze jest lekki odczuwalny wzrost mocy ale ja bym na tw. miejscu odrazu zainwestował w 70. Pozatym ta polska 60 ma to do siebie ze po ilus tam tysiacach zaczyna dzwonic. Dzwonią zeberka cylindra od wibracji. Mialem juz 2 takie i kazdy mimo prawidłowego dotarcia po nagrzani dzwonił. Tak samo mój kolo. Niewpływa to na nic, jedyny minus to odczucia słuchowe. Zamontuj se 70. Mafia, walisz seryjnie posty na temat tuningu simsona, zastanów się czy warto? Jeśli tym temacie wszyscy ci odradzą to nie wal kolejnego tematu typu: Jak stuningować/ co zmienic/ jak popr. wyglad..... o tym już bylo xxx razy na forum. Poszukaj a znajdziesz... na pewno :crossy: