a_rtu_r Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Witajcie, To znowu ja Artur z moją FZR 1000 Genesis. Motocykl działa w porządku, jednakże jest mały problem, a mianowicie z wolnymi obrotami na biegu jałowym. Są one zdecydowanie za wysokie. Jak zapalę motocykl to od razu podnoszą się na ok 3 tys. Sprawdzałem linki czy są dobrze napięte - czy nie za bardzo i wszystko jest dobrze. Linka od ssania też wyłączona i dalej są na 3 tys. Jak ustawić te wolne obroty, żeby były ok 1-1,5 tys. Przy gaźnikach jest jakieś pokrętło do regulacji?Byłbym wdzięczny za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Śruba od regulacji powinna byc od spodu , pod gaźnikami , najprawdopodobniej na środku . Ewentualnie pokrętło regulacji na krótkiej lince wysunięte z boku moto tuz pod plastikami . Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_rtu_r Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 to jak ona jest od spodu to jak regulować te obroty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 prawą ręką pokręcić trochę w lewo Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_rtu_r Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Dziękuje - ustawiłem niecałem 1,5 tys:) BTW. To pokrętło to wychodzi na jakiejś lince z lewej strony gaźników. Że wcześniej nie pomyślałem, że to mogło być to:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi