soulreaver Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Witam. Chciałbym zakupić tankbag Givi T494SM + mocowanie Givi T460B http://www.givi.it/soft-luggages/Tank-bags/T494SMhttp://www.givi.it/soft-luggages/Soft-bags-complements/T460B Gdzie można dostać to w PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Z tego co mi wiadomo, zamówienia z katalogu GIVI realizuje MotoMotion na Połczyńskiej. Przejrzyj jeszcze ofertę toreb SW-Motech z serii Quick-Lock / Quick-Lock EVO / Quick-Lock 12V to okaże się, że Givi mocowane na paski jest marnym rozwiązaniem. Givi też oferuje takie torby z mocowaniem na wlew, poza tym masz jeszcze Held Slide-System. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiiniika Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Polski dystrubutor akcesoriów Givi : e-mail: [email protected],oni mają najszersze info dot. tego,co gdzie i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Z tego co mi wiadomo, zamówienia z katalogu GIVI realizuje MotoMotion na Połczyńskiej. Przejrzyj jeszcze ofertę toreb SW-Motech z serii Quick-Lock / Quick-Lock EVO / Quick-Lock 12V to okaże się, że Givi mocowane na paski jest marnym rozwiązaniem. Givi też oferuje takie torby z mocowaniem na wlew, poza tym masz jeszcze Held Slide-System.Pewnie że te wszystkie Quicklocki były by lepsze, jednak 3-krotnie wyższa cena, przy jednocześnie znacznie mniejszych pojemnościach sprawiają że jestem zmuszony zostać przy paskach. Polski dystrubutor akcesoriów Givi : e-mail: [email protected],oni mają najszersze info dot. tego,co gdzie i jak. Dzięki za namiary, możliwe że przydadzą się w przyszłości, zamówiłem już komplet w sklepie internetowym http://www.motocard.com (Hiszpania), mają przesyłkę kurierską UPS za free (cała europa) przy zamówieniach powyżej 60 euro. Edytowane 20 Czerwca 2012 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucyfer78 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Jak bedziesz miał fundusze to tez polecam Sw-motecha. mam z nim jakieś 3 lata doświadczenia i nie mogę złego słowa powiedzieć a służy bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Proponowałem te opcje między innymi dlatego, że tankbagi mocowane na podkowie do wlewu paliwa nie rysują zbiornika. Każde rozwiązanie na paskach spowoduje porysowanie baku, ale o tym się pewnie przekonasz za jakiś czas (oby nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 24 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Proponowałem te opcje między innymi dlatego, że tankbagi mocowane na podkowie do wlewu paliwa nie rysują zbiornika. Każde rozwiązanie na paskach spowoduje porysowanie baku, ale o tym się pewnie przekonasz za jakiś czas (oby nie). Jeżdżę już jakiś czas z tankbagiem na paski (tyle że znacznie mniejszym) i na razie nie zauważyłem żadnych rys. ale możliwe dlatego że jest mały. W każdym razie puki co nie ma tankbaga mocowanego do wlewu o jakiejś znacznej pojemności ~30l, a właśnie takiego potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucyfer78 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Może faktycznie przez to, że mały.Warto zwócić uwagę na tankowanie. Z paskami z reguły jest męka i trzeba odpinać. quick-locki (w sumie obojętne z jakiej firmy) ułatwiają tą cznność i to tak mega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 1 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 zajżyj jeszcze do oferty kappa. swietne produkty. www.kappamoto.com Polski dystrubutor akcesoriów Givi : e-mail: [email protected],oni mają najszersze info dot. tego,co gdzie i jak. tak jak oni nie maja pojecia to chyba nikt na tym swiecie :) na proste info czekałm kilka godzin, jak chciałem zamówić stelaż do KTMa to mi kazali czekac prawie 2 miesiące, a cene wzieli chyba z księżyca. goscie z motobagaz.pl maja zdecydowanie wieksze pojecie, zdecydowanie szybciej sprowadzają towar i maja zdecydowanie lepsze ceny. roznica wyniosła ponad 200zł na jednym głupim stelażu tak wiec importer musi troche nad sobą popracować bo narzut 200% to jużnie na dzisiejsze czasy :-) Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 (edytowane) Dzięki koledzy i koleżanki za wszystkie odpowiedzi. W weekend jeździłem już z kompletem Givi T494SM + T460B na baku (czekałem tylko 5 dni na przesyłkę z Hiszpanii). Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne; trzyma się nieporównywalnie lepiej niż Oxforfd na paski którego miałem wcześniej mimo że jest prawie o połowę większy, nawet przy mocnych złożeniach. Tankowanie za sprawą mocowania TFS jest bardzo proste (dwa zatrzaski). Jedyne co mnie zaskoczyło (bo nigdy nie jeździłem z dużym/wysokim tankbagiem) to że mocno wpływa na aerodynamikę moto, powyżej 140km/h zaczyna odczuwalnie mocno wiać a w okolicach 180 jest już prawie jak na nakedzie i dodatkowo wieje jakby od dołu, nieprzyjemnie. Bez tankbaga zaczyna wiać dopiero w okolicach 200 km/h :). W każdym razie bardzo polecam ten komplet Givi. Edytowane 4 Lipca 2012 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi