francuz1 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Witam!Mam spory problem odnośnie motocykla Kawasaki ZX9R 2001r. Tydzien temu miałem ślizga na tym motocyklu, pozdejmowałem owiewki, teraz chcąc odpalić motocykl skaczą strasznie obroty, strzela z tłumika, gaśnie, oraz przepala się jeden bezpiecznik IG 10A. Gdy się przepali ten bezpiecznik moto nie kręci w ogóle, wszystko na zegarach gaśnie, jedynie światła są ok. Posprawdzałem kable, nigdzie nie dotykają ramy, także zwarcie przez ramę wykluczone, wykręcałem świece i są ok, więc co może być nie tak?? :( Za wszelkie rady z góry bardzo dziękuję Edytowane 17 Czerwca 2012 przez francuz1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Albo daj go do warsztatu, albo sciagnij serwisowka, sprawdz na schemacie elektryki za co odpowiada ten bezpiecznik i sprawdz te przewody i odbiorniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Na którą stronę miałeś szlifa? Nie przypadkiem na lewą? Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 (edytowane) Daj na serwis , a jak nie chcesz to czytaj niżej.IG - Ignition . Podstaw 4oo i podepnij akumulator kablami do aku samochodowego (4oo mają być zgaszone) . Jak wróci do normy to aku do wymiany .Lub zwarcie gdzies w obwodzie modułu /stacyjki . Weź serwisówke , popatrz na wiring diagram , wypnij stacyjke i zrób układ przewodów jak by stacyjka była włączona . Jak pomoże to stacyjka do wymiany. No i obserwuj instalację w moto przy podłączaniu do 4oo , jak miałeś rzeźbe w ZX to może się to skończyć pożarem instalacji wiec zachowaj czujność . Edytowane 18 Czerwca 2012 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 sprawdz przewody impulsatorow (impulsatora)...pozdr. Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi